Hopp til hovedinnhold
Stockholm-syndromet? Pretty Flacko drar tilbake til Sverige – til tross for det som skjedde i sommer (Instagram.com/ASAPRocky)

A$AP Rocky forklarer hvorfor han drar tilbake til Sverige

A$AP Rocky er ikke redd for å besøke Stockholm igjen.

Ordet på gatene var at Harlem-rapperen sverget å aldri dra tilbake til Sverige etter sommerens bruduljer, som endte med at han satt flere uker i politiets varetekt. Angivelig under svært ubehagelige forhold.

31-åringen ble sammen med to andre dømt til betinget fengsel etter voldshendelsen, altså slapp han både soning og samfunnsstraff. Boten ble på beskjedne 12 500 svenske kroner – for alle tre.

I retten forklarte stjernen blant annet at bråket startet da gjengen skulle leie elektriske sparkesykler. Se mer fra vitnemålet her.

Beskjeden om at Rocky var ferdig med Sverige for alltid ble videreformidlet av blant andre TMZ, men det finnes strengt talt ikke noe bevis på at han faktisk ytret ordene.

Under en konsert like etter returen til Los Angeles sa A$AP at han ikke hater svensker (etter at publikum ropte «Fuck Sweden»), og han poengterte at svenske fans møtte opp og støttet ham under rettssaken.

Nå er han uansett klar for gjensyn med söta bror.

Neste måned gjør A$AP Rocky sin største skandinaviske konsert noensinne (minus festivaler) når han gjester Globen i Stockholm. Arenaen har kapasitet på 16 000 mennesker.

I et ferskt intervju med TMZ forteller Flacko hvorfor han drar tilbake til landet som fengslet ham i flere uker.  

– I Sverige møtte jeg mange som meg selv. Innvandrere som ikke har støtten de trenger, som jeg har, som kjendis får jeg hjelp verden over. Du vet, den amerikanske ambassaden hjalp meg… Disse folkene kommer fra land hvor de ikke får hjelp, starter han.

– Sverige tar inn innvandrere, og jeg følte at jeg ville gi tilbake. Da jeg var buret inne støttet fansen meg. Jeg våknet om morgenen og så det på TV.

Fortsetter nedenfor

View this post on Instagram

PEACE GOD

A post shared by PRETTY FLACKO (@asaprocky) on

A$AP Rocky snakker også om et udefinert «they» – som kan symbolisere myndighetene, politiet, samfunnet, fiender eller andre – som vil begrense ham. 

– De vil ikke at jeg skal dra tilbake, de vil at jeg skal være redd. Så jeg synes det er modig at jeg gjør det, sier han ærlig.

31-åringen forteller også at han vil støtte flyktninggruppen FARR, en svensk organisasjon som hjelper immigranter.

– Noen sitter i fengsel i 10 måneder, to år, og ser aldri en dommer. Det er galskap.

TMZ lurer også på om Rocky er klar for sightseeing i Stockholm, og det ser ikke ut til at amerikaneren kommer til å prioritere Gröna Lund og ABBA-museet med det første. 

– Mann, jeg skal til «no go-sonene», hvor alle innvandrerne bor, hvor politiet ikke drar…

– Jeg sier innvandrere, jeg snakker om mine afrikanske brødre, arabere, folk som ikke er av svensk opprinnelse, korrigerer han.

Avslutningsvis sier artisten at han gjerne skulle spilt i Stockholm-fengselet, men tviler på at det er mulig på grunn av begrensningene de innsatte har.

Han frykter heller ikke for egen sikkerhet i Sverige.

– Mann, noen ganger er de tingene bare uungåelig. Vi prøver å være positive og optimistiske.

Se Sverige-praten i sin helhet her:

A$AP Rocky er også klar for Palmesus (Kristiansand) og Stavernfestivalen i sommer.

Vi krysser fingrene for at han ikke treffer noen hissige sørlendinger eller vestfoldinger ved byenes lokale gatekjøkken.

Se også: Kamelen fikk svar fra Erna Solberg etter 730s Instagram-post

I andre svenske nyheter: Er Greta Thunberg en tidsreisende?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer