Hopp til hovedinnhold
FLAMMER FRA ARIF (AKAM1K3/BAWS/NORA/WARNER)
FLAMMER FRA ARIF (AKAM1K3/BAWS/NORA/WARNER)

Arif brekker ned HighEnd / Asfalt for 730.no

Arif-hypen er ekte!

Albumet til Arif – HighEnd / Asfalt – er noe av det flotteste på musikkfronten i Norge på flere år.

Hør settet her eller nedenfor mens du leser hva rapperen forteller 730.no om låtene nedenfor.

Arif er litt av en fyr ♥️

HighEnd / Asfalt låt for låt via Arif:

«Intro» (produsert av Thomas Eriksen)

– Dette er en samtale mellom meg som kid, ungdom, og voksen. Første verset snakker/skriker/rapper jeg om personlig erfaringer og opplevelser som kid på Bogerud og Skullerud. «Kom inn på stedet som her var det liv mor, eller hva Gina?» Dette er min måte å vise at jeg snakker som en ungdom. Det er litt typisk meg å blowe off noe seriøst eller trist med en tørr vits. Sikkert en slags forsvarsmekanisme. Dette er en låt jeg er utrolig stolt av, og glad for at vi fikk laget.

«Sulten» (produsert av Axxe)

– Tittelen ramser opp låta. Jeg bryr meg ikke om å være «best» hva enn det måtte bety. Jeg er ønsker ikke fame, eller de overfladiske tingene som følger med. Det eneste jeg ønsker er å gi noe tilbake til de som har trodd på meg i så mange år. Så da går jeg inn som hverdag er Ramadhan. B A R S! Folk tenker Sivas. Jeg sier Booba. Google him.

«Kanke gi opp» (produsert av Axxe & Magnus Eliassen)

– Veldig stolt av å ha laget en låt som gir meg en så god følelse. Pop, disco, funk, kall det hva du vil den, men den gir folk en digg følelse. Masse kjærlighet til Magnus og Aksel! Axxe vet hvor glad jeg er i old school-musikk med en god groove og basslinje. Jeg har drømt om å gjøre denne låta i mange år.

«FakkerMedMeg» (produsert av Axxe & Filip K)

– Tror dette var den første låta vi gjorde til albumet. Et resultat av en nyttårsaften på Berghain i Berlin, vår kjærlighet for UK-soundet og sørstatsrap. «Ingen fakker med meg» er en dobbeltbetydning. Det er det jeg følte i studio den dagen, og det jeg vil du skal føle når du hører den ute på dansegulvet.

«Johan Scharffenbergs vei» (produsert av Axxe & Magnus Eliassen)

– Det var adressen min da jeg bodde på Skullerud. Aksel og Magnus står for produksjonen. En av de få beatsa som ble lagd uten at jeg var med i prossessen. Axxe liker best å skreddersy produksjonen. Så og si alle låtene vi har gjort sammen har vi gjort fra scratch. Da jeg hørte denne ble jeg 12 år igjen, og var tilbake på Skullerud. Utrop til unge Wonghunnah som la noen rolige, ekte snakkelinjer på bridgen!

«Jae-R sin kunstnerpause» (produsert av Jae-R)

– Jae er en god venn, og en artist jeg ser opp til. Jeg dro en tur til han der hvor han viste meg et par ting han jobbet med. Med engang jeg hørte denne visste jeg at ville ha den med på albumet. Jeg følte ikke han fikk, eller har fått den kreditten han fortjener som artist. Han en er utrolig genuin person som alltid har tatt seg tiden til å hjelpe meg. Så jeg følte dette var det minste jeg kunne gjøre for han og prosjektet. Det føltes bare riktig.

«7» (produsert av Axxe)

– Låta handler om venner/venninner/bekjente som mener suksessen har forandret meg. I realiteten så er det motsatt. Så jeg spør «Kanskje jeg ble litt for populah? Har jeg blitt jeg blitt en sellout? Solgt min sjel opp til Babylon?» Tanker som er et direkte resultat av at en persons usikkerhet smitte over på deg. Jeg ville ha en gjest på denne her, og følte (Unge) Ferrari var den eneste som kunne matche dynamikken i låta, men fortsatt stå på egne ben. For å toppe det hele fikk vi hjelp av spiller’n Kai Gundelach! Takk Kai <3. Låta her er definisjonen av god smak! En av mine favoritter.

«8 Ball» (produsert av Axxe & Filip K)

– I første skissen så rapper jeg fra start til slutt. 0 stop. Bare flammer. Aksel og Filip kicka på det, så de jobbet litt med beaten. Det ble galskap! Ali spillte den for en gatelegende ved navnet Hooks. Han bidro med fantastiske harmonier for å sette stemning on point. Fortalte Aksel at jeg ville ha et siste parti med strykere som kunne gi folk gåsehud. Boom! Så hvilken norsk rapper kan avslutte en sånn låt? A O N! Han DREPTE det! En rolig fuck you til alle der ute som har noen gang tvilt på den mannens ferdigheter! En av mine favorittrappere uansett språk. Dere vet hvem dere, jeg også, hahaha!

«Venus» (produsert av Axxe & Filip K)

– Denne ble gjort i hytta til Petter på Sørlandet. Petter sa: Lag no’ sexy for damene da. Damene er glad i Petter, så Petter vet. Måtte prøve meg på en liten falsett der. Sexy baby flammer der. Håper folk lager barn til denne.

«1344 Freestyle (Interlude)» (produsert av Axxe)

– Kastet noen ideer til Axxe om åssen type beat jeg ønsket. Hadde noen linjer skrevet. Tok én freestyle-take og vi lo oss ihjel! Var litt usikker på om vi ville ha den med på albumet. Spilte inn et andre vers også, men følte ikke at det fløt like naturlig som første. Interlude’en er bare tanker om hvordan det var å omstille huet mitt fra å bo i Oslo til Bærum.

«Flammer» (produsert av Axxe & Filip K)

– Maste på denne beaten i over et år. Sjukehus av en beat! 2050 bounce (no Jessheim-pun). Men Yosef hadde spillt inn noen blodige kanoner der. Men et eller annet sted i prosessen ble låten droppet. Første verset er en slags tribute til alle som har gjort dette før oss. Alle som har sparket ned dørene for norsk rap. Samtidig så sier jeg at vi har valgt vår «vei» det er ikke noe som heter rett eller galt. For meg så har det alltid handlet om å ta valg som føles riktig, som representerer deg, de du jobber med, og som du kan stå for. Alt annet er irrelevant. «Røyker på no grønt og lilla som sånn Donatello» er en flipp på en av mine favorittlinjer fra Lars Vaular. Husker ikke navnet på låta, men tror det var en video til den. Fra den tiden han var med i Tier’n & Lars. Waywayway up!

«Villsvin» (produsert av Axxe & Filip K)

– Denne handler om en chick som du er hypp på, mens bare utnytter deg:( En av de kjappeste og morsomste sessions jeg har hatt. Beaten høres ut som post-Tjernobyl-karusellgreie. Vet ikke hvordan eller hvorfor det ble sånn, men tror Filip digga at man kunne «Shmoney Dance» og vibe helt rolig til beaten. Når Magdi (fra Karpe Diem) kom til studio ville jeg egentlig vise han denne, men jeg safe’et og viste bare beaten til «Flammer». Han sa han digget, men det skjedde ikke så mye etter det. Noen uker senere hadde Mike aka Unge Wikileaks vist han «Villsvin». Resten er historie. Jeg gråt av glede. Imamen <3

«To netter» (produsert av Thomas Eriksen)

– Refrenget sier seg selv. Utrop til alle som ønsker å organisere eller planlegger å sette sammen ei trekant, eller to, men som ikke får det til 🙁 Da grubler man. Når man grubler er man våken, plutseluíg har det gått par-tre netter. Utrop til Thomas Eriksen aka T-Rection for denne fantastiske beaten. Jeg er jævlig fornøyd med versene og hvordan alt høres ut.

«Mandem» (produsert av Axxe & Filip K)

– Sammen med «Venus» og «Villsvin» så ble den lagd i hytta til Petter. Rolig vibes hele veien. Hele poenget med albumet var å klare og lage sterke individuelle låter med inspirasjon fra forskjellige sjangre, som var sterke hver for seg, har en rød tråd tekst/lydmessig. Men også flyter naturlig som en sammensatt prosjekt. STOR UTROP TIL OLE TORJUS AKA OT GENESIS FRA RYTMEKLUBBEN FOR MIKSING AV ALBUMET OG CHRISTIAN OBERMAYER FRA STRYPE FOR MASTER! Madmadmad sexy! ❤️

Se Arif holde det lowkey (VIDEO)

Les mer