Ariana Grande var ikke helt dronning i Norge

11. mai 2017 kl. 00:00

Oppsummert med ett ord: Meh...

ari / 10.05.17

Et innlegg delt av marthe isabélle olsen c. / 🇳🇴 (@martheisabelll)Veien ut til Telenor Arena er alltid like tung. Litt ekstra i går siden kongeparet innstilte all kollektivtrafikk i en hel time. Og så regnet det, da.

Ariana Grande er en favoritt innad i 730-redaksjonen, og vi eeeeelsker Dangerous Woman. Derfor hadde vi, som seg hør og bør, skyhøye forventninger. Hun er jo tross alt en triple threat: skuespiller, sanger og danser. Det var med belgisk vaffel og paraply i hånd at vi entret Telenor Arena med et smil.


På grunn av urimelige fotoregler fikk vi ikke ha fotograf tilstede. Derfor har vi sakset litt fra Instagram.

Første oppvarmer var Victoria Monet som disket opp med beats fra Drake, Bruno Mars og Migos. Hun hørte ikke helt hjemme i Telenor Arena, og hadde passet bedre inn på en litt mer intim klubbscene. Det var også vanskelig for publikum å bli engasjert av en ny Boston-rapper; men Pharrell-artisten BIA stod på.

Se også: Ariana Grande har med BIA til Norge (Hvem er BIA?)


Før den amerikanske rapperen kom på scenen ble vi beæret med et DJ-nærvær som gjorde det de fleste DJ-er bør gjøre: Spille kun refreng fra populære låter.

Lyset ble slukket, Fornebu hylte og ut kom 160 cm høye Ariana Grande. Hun var omringet av mannlige dansere, og gikk med en jakke slik som Kardashians går med jakkene sine: Ikke helt på. Ikke helt av.

Ariana Grande, Dangerous Woman Tour, 10.05.17, Telenor Arena ✨ #dangerouswomantour #arianagrande

Et innlegg delt av Emilie (@emiliewednesday)


Scenen ble både rosa og lilla under de første låtene, og «Be Alright» er en bop.
Dessverre gikk det bare nedover herfra.

Da 23-åringen gjorde mystiske og sensuelle «Let Me Love You» var det så mørkt at alt man kunne skimte var en hestehale i det fjerne. Hørtes bra ut, da.

En litt langtekkelig video av en slags katedral ble vist, og førte oss til kveldens første klesskift. Hun tok på seg en hvit drakt og en lang kappe, som også er en jakke. Og så var det et forglemmelig parti med noen låter.

Publikum var helt stillestående, og det minnet om begravelsestilstander i Bærum. Dette var litt vondt å se på. Showet var kjedelig og hun hadde like mye tilstedeværelse som Luksusfellen-deltagere har selvinnsikt.

«Forever Boy» kom på, og både hun og de lettkledde danserne slo på scenen med noen pinner. Litt usikker på symbolikken der. Under «One Last Time» var vi bombesikker på at «NÅ SKJER DET». Men det skjedde ikke. 

Folk sang med og første rad koste seg nok, men Ari leverte ikke.

🔥🔥@arianagrande #dangerouswomantour

Et innlegg delt av Julie Nybu Pettersen (@julienybu)


Til og med fansen som ventet ute i regnet i mange timer var mer opptatt av å få en stødig snutt til Musical.ly, enn å vise Ari at de digget det. Det var helt klart at Telenor Arena er en medgangssupporter. Publikum var maks utilgivelige under låter som ikke har toppet hitlistene.

Vi var halvveis inn i denne dyssende opplevelsen før de første ordene uten melodi ble ytret: «Oslooooo are you havin’ a good time?». Nei, egentlig ikke.

Da hun sang «Leave Me Lonely» hadde hun ene armen inni jakke-ermet, og andre ikke. Ky og Kim: Take notes.

Et innlegg delt av Maren Sofie (@marenahyy)


Scenen åpnet seg og ut kom et sårt savnet band. For frem til nå har hun omtrent vært helt alene på podiet, som hun ikke har klart å fylle på egenhånd. Musikantene burde vært synlige hele tiden.

Sammen med instrumentene kom det en del rekvisitter: Et portabelt treningstudio, lettkledde hunks i gymklær og en infamøs dick-bicycle.

«Side to Side» er kveldens desideeeeert beste låt. Nicki Minaj på storskjerm var (trist nok) aftenens høydepunkt.

Noen klarer ikke å prate når de går i trapper, mens andre synger highnotes på en spinningsykkel. 

#arianagrande #telenorarena #sidetoside

Et innlegg delt av Kari Anne Røysland (@harepus2)


Det er mye kritikk her, men det er fordi vi hadde forventet veldig mye mer. Men det er absolutt ikke nok at hun er flink til å synge, og vi ble bare mer og mer skuffa for hver låt.

«Bang Bang» får det til å smelle pittelitt, men ikke mye altså. Danserene rocket baris, og det var fint.

Den beste låten fra Dangerous Woman-albumet er «Greedy». Men det synes ikke Telenor Arena. Publikum var mer opptatt av å røske til seg Ari-dollars som ble skutt ut av konfettikanonene. Til deres forsvar så var de veldig kule.

Et innlegg delt av ERLEND LAVRANS GRIMSRUD (@erlgri)


Vil gi en liten shoutout til de tre individene på fremste rad på venstre side av scenen. De var omtrent de eneste som gav uttrykk for at de koste seg da «Focus» fylte betongbygget.

Resten var som druknet fisk.

Mor pratet for andre gang, og bad folkemengden om å hyle litt for bandet. Alle hylte litt for bandet.

The Weeknd-samarbeidet «Love Me Harder» bydde på allsang og lett svaiing. De kuttet det litt brunstige verset til Abel. Som sikkert er like greit, siden han synger om å «få det til å føles som din første gang». Gjennomsnittsalderen i publikum er tross alt 12,5 år.

Scenen ble mørk igjen, og en alternativ versjon av «Break Free» ble blastet gjennom høyttalerne. Det at melodilinjen på refrenget var litt mer dystert enn originalen, gjorde det hele veldig lite tilfredsstillende. Minus at vi bare kunne se omrisset av Florida-frøkna.

Et innlegg delt av Rikke Frette (@rikkelinnea)


Rett før popstjernens favorittlåt («Sometimes») skulle spilles, dro vi fra arenaen. Fordi det er helt jævlig å komme seg hjem fra Fornebu, og fordi dette ikke var spesielt givende.

Vi har likevel fått noen stikkord fra de som valgte å bli: «Into You» var slik som den skulle være, encore var dritlangt, finalen var veldig antiklimaks og hun sa ikke ha det, eller takket for seg.

Merksnodig nok droppet hun Cashmere Cat-låten «Quit», som hun spilte live i Sverige i forkant. Hm.

Vi skulle så inderlig ønske at dette var dritbra, men det var det ikke. Hun har en sterk katalog, men hele produksjonen var på grensen til stusslig. Det hjalp heller ikke at lyden ikke var optimal.

Terningkast: Meh

Se også: SMELT! Ariana Grande som Disney-prinsesse