Hopp til hovedinnhold
Ariana går i The Beatles' rekordfotspor (Republic, Capitol)

Ariana Grande trodde den sjuke rekorden var en spøk

Suksessen til Ariana Grande i 2018 var suveren. Men 2019 starter godt. Rettere sagt absurd bra.

I ettermiddag bekrefter Billboard at 25-åringen tar 1. plass, 2. plass og 3. plass på Billboard Hot 100 – samtidig – med henholdsvis «7 rings», «break up with your girlfriend, i’m bored» og «thank u, next».

I løpet av den 60 år lange historien til Billboard Hot 100 har dette kun skjedd én gang tidligere. The Beatles presterte den samme bragden i april 1964 med «Can’t Buy Me Love», «Twist And Shout» og «Do You Want To Know A Secret».

Dessuten: Ari har nå 11 sanger i topp 40 av hitlisten i samme uke, noe ingen kvinnelige artister i historien har klart tidligere. Alle låtene er fra albumet thank u, next, som ekstra passende nok tar 1. plass på Billboard 200 denne uken. Begge hennes forrige plater er også inne på albumhitlisten.

Til sammen har hun 12 låter inne på Billboard Hot 100:

Nr. 1 «7 rings»
Nr. 2. «break up with your girlfriend, i’m bored»
Nr. 3 «thank u, next»
Nr. 14 «needy»
Nr. 17 «NASA»
Nr. 21 «imagine»
Nr. 22 «bloodline»
Nr. 25 «ghostin»
Nr. 26 «fake smile»
Nr. 27 «bad idea»
Nr. 38 «in my head»
Nr. 48 «make up»

«7 rings» og «thank u, next» er produsert av TBHits alias Tommy Brown og Social House alias Mikey Foster og Scootie Anderson, skrevet med blant andre norgesvennen Tayla Parx (som albumdebuterer i april.) «break up with your girlfriend, i’m bored» har Ari laget med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

Sangeren skriver at hun først ikke trodde på nyheten om at hun matcher The Beatles-rekorden og setter rekord for en kvinnelig artist.

– Jeg lo da jeg så dette fordi jeg trodde dere hadde redigert (Billboard Hot 100). Hjertelig takk. Av så mange grunner. Første gang siden The Beatles, hæ. Det er vilt. Jeg trodde det var en spøk da jeg først så det, jeg tuller ikke. Jeg elsker dere. Så mye. Det har jeg alltid gjort, det vil jeg alltid gjøre. Takk for alt.

– Jeg kan fortsatt ikke tro at dette er ekte, på ekte. Takk for at dere lager historie med jenta deres. Og for at dere får meg til å føle meg elsket, avslutter Ari og sier at hun gråter.

Forrige helg: Ariana Grande fly forbanna fordi Mac Miller ikke vant Grammy

Les mer