Årets svenske nykommer spiller på VG-lista i kveld

24. jun 2016 kl. 00:00
BOSS (WARNER)
BOSS (WARNER)

I kveld spiller Sabina Ddumba på Rådhusplassen sammen med en haug av stjerner.

Helt på sin plass, ettersom den svenske 22-åringens «Not Too Young» har «solgt» (streamet) til gull i Norge. Vi tok et prat med jenta som ble kåret til årets nykommer under den svenske Grammis-utdelingen.

Gratulerer med Grammy!

– Takk! Det kjennes helt sykt, jeg har egentlig ikke fattet det helt ennå. Før hver vinner skulle presenteres hadde det lekket ut hvem som skulle vinne i hver nominasjon, men jeg forsøkte å distansere meg fra det hele. Folk kom bort til meg og gratulerte, men jeg ønsket jo ikke å vite noe på forhånd i tillegg til at jeg uansett ikke trodde på at jeg skulle vinne. Men så sa de navnet mitt og jeg tenkte bare «Åja! Må jeg si noe morsomt nå også?». Det er dritstort da, selv om det hele kun er et symbol på at Sverige ser på meg som årets nykommer.

Hvem er du musikkmessig?

– Jeg har alltid sunget, helt siden jeg var liten. Men da jeg var liten var det ikke selvsagt at jeg skulle synge, jeg skulle danse og gjøre masse andre greier ved siden av. Men det var flere ting som slapp tak, som for eksempel tennis og fotball, mens musikken alltid har blitt der. Så jeg har alltid fortsatt å synge mens jeg byttet på de andre aktivitetene.

Sabina forteller at hun alltid ønsket å være artist, men at familien og oppveksten har lært henne å være realistisk. Hun har vært med i mange kor og startet blant annet i et gospel-kor som 14-åring, men dette var hovedsakelig på hobbybasis.

–  Min far holdt mye på med teater da han var ung i Uganda, men da han flyttet til Sverige ble han nødt til å jobbe for å overleve. Så jeg har alltid måtte ha dét med i baktankene, at om jeg plutselig står der tomhendt må det finnes en Plan B

Fortsetter under

SABINA (WARNER)

Som 15-åring ble den svenske yndlingen tatt inn i varmen hos musiker Jenny Wilson, der hun og et par andre fikk bli med på å kore. Der lærte hun masse, men det var flere som lurte på om hun ikke skulle gjøre noe også på egenhånd. Takket være en kompis som kunne hjelpe til i studio fikk hun også jobbet litt med egne greier, så ting gikk sakte men sikkert hennes vei.

Selv har hun hørt en del på blant annet Lauryn Hill og India Arie og føler hun selv serverer pop-musikk med en touch av soul og gospel. Med hennes seneste singel prøver Ddumba å fortelle alle at hun ikke er for ung. Oppvokst med fem eldre søsken ble hun alltid til «Lille Sabina» og på skolen gikk hun i en klasse over. «Not Too Young» er bygget på et møte hun hadde med en mann hun kom i prat med, som hadde vært sammen med dama si i 40 år og gift de siste 26.

– Han sa plutselig «Du kommer aldri til å vite hva ekte kjærlighet er», men jeg må jo få gjøre den reisen selv?

Sjekk også ut «Effortless» – og se Sabina live på VG-lista fra Oslo i kveld.

 
Se Astrid S og Sandra L på fjorårets VG-lista her (VIDEO)
 
Se også: Sabina & co «Höru mej bae» (VIDEO)