Hopp til hovedinnhold
House of the Dragon Game of Thrones HBO Max Emily Carey Milly Alcock
Milly Alcock (til venstre) spiller unge prinsesse Rhaenyra Targaryen, Emily Carey (til høyre) er Alicent Hightower (HBO Max)

HBO Max teaser fortsettelsen til House of the Dragon

House of the Dragon er endelig her – over 3 år etter originalens siste episode.

OPPDATERT: mandag 22. august: Vi skal ikke spoile første episode. Men hvis du allerede har sett – ta en titt på hva vi har i vente de kommende ukene! Kampen om jerntronen er langt fra over, og prinsesse Rhaenyra Targaryen (spilt av Milly Alcock som ung, Emma D’Arcy som voksen) må bevise at også kvinner kan regjere over de syv kongerikene. Se den ferske teaseren nedenfor.

Den opprinnelige artikkelen fortsetter nedenfor. 

Game of Thrones-spinoff-forløperen til HBO Max skal bli deres nye eventyrlige føljetong som fyller tomrommet etter åtte sesonger med originalen.

Natt til 22. august reiser vi 200 år tilbake i tid. Før Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister & co bar skjebnen til de syv kongedømmene på sine skuldrene. House of the Dragon, skapt av Ryan J. Condal, Miguel Sapochnik og bokseriens forfatter George R. R. Martin, har et godt grunnlag. Selv om det har gått noen år siden Game of Thrones avsluttet med brask og bram.

Det er GoT-nostalgi som vil lokke seere i større grad enn denne nye historien. Traileren nedenfor er dog som ventet storslagen og vakker (og raus), og oser en miks av litt Fire & Blood, maktkamp, the Iron Throne, interessante parykker og sterke kvinner – samt drager 🐉

House of The Dragon Ryan J. Condal Matt Smith Daemon Targaryen Paddy Considine King Viserys

Serieskaper Ryan J. Condal med Matt Smith som Daemon Targaryen (Ollie Upton/HBO)

HBO passer på å sette en drage som coverbilde på YouTube-videoen, og krydrer de 2,5 minuttene med 10 jevnt fordelte glimt av de flammespyttende fanfavorittene. I tilfelle historien ikke fenger.

House of The Dragon Emma DArcy Princess Rhaenyra Targaryen Paddy Considine King Viserys

Emma D’Arcy som den voksne versjonen av prinsesse Rhaenyra Targaryen (Ollie Upton/HBO)

Snutten åpner med stemmen til kong Viserys I Targaryen (Paddy Considine).

– Drømmen… Den var klarere enn et minne og jeg hørte lyden av dundrende hover, splittende skjold og ringende sverd. Og jeg plasserte min arving på jerntronen og alle dragene brølte som én, sier kongen – fulgt av en flyvende drage som brøler.

– Jeg anser saken om din etterfølgelse som hastende, forteller Ser Otto Hightower (Rhys Ifans).

– Hvem andre ville ha krav?, spør Lord Lyonel Strong (Gavin Spokes).

– Den førstefødte, svarer Otto.

– Rhaenyra? Ingen dronningen har noensinne sittet på jerntronen, sier Lyonel.

House of The Dragon Steve Toussaint Lord Corlys Velaryon aka The Sea Snake Westeros Ryan J. Condal Matt Smith Daemon Targaryen Paddy Considine King Viserys

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon aka The Sea Snake (Ollie Upton/HBO)

Den neste vi hører er Westeros’ rikeste mann; Lord Corlys Velaryon alias Sea Snake (Steve Toussaint).

– Kongen har allerede en arving… Daemon Targaryen.

Men Viserys Targaryen ønsker ikke velge mellom broren Daemon (Matt Smith) og datteren Rhaenyra (Emma D’Arcy), og det hele ser ut til å bli kaotisk.

Nedenfor er den offisielle traileren til House of the Dragon.

Game of Thrones-fansen ble forbanna på den avsluttende sesong 8 og kalte det for slurvete hastverksarbeide.

Men HBO-innholdssjefen Casey Bloys er lojal og sier han står for GoT-slutten og at man må ta folk i sosiale medier med en klype salt.

– Jeg tror at vi i flere deler av samfunnet vårt må minne oss selv om at Twitter ikke er det virkelige livet, Casey Bloys til The Hollywood Reporter.

HBO-sjefen insinuerer også at pressen var med på å danne et negativ bilde på responsen til Game of Thrones-finalen.

House of The Dragon Olivia Cooke Lady Alicent Hightower Paddy Considine King Viserys

Olivia Cooke som Lady Alicent Hightower (Ollie Upton/HBO)

– Vi visste at det kom til å bli splittende, og selvfølgelig vil man at alle fans skal være fornøyde. Men det kommer aldri til å skje. Det var ikke mange mennesker som gikk rundt oppgitte eller opprørte. Det er en vinkel som leser godt, men som sannsynligvis ikke fullt ut reflekterer seerens følelser.

Kontroversiell kronikk: Game of Thrones sesong 8 fortjente ikke all hatet

Kit Harington som Jon Snow – som også får en spin-off. Her med Emilia Clarke som Daenerys Targaryen (HBO)

GoT-skaperne David Benioff og D. B. Weiss er ikke involvert i HotD. Duoen er snart klare med Netflix-science fiction-serien The Three-Body Problem; basert på Liu Cixin-romanen med samme navn. Eiza González fra Baby Driver og Michael Bays ferske Ambulance har hovedrollen (Hun er for noen kjent som eksen til Timothée Chalamet.) I andre roller finner vi John Bradley (Samwell Tarly i Game of Thrones) og Benedict Wong (Wong i MCU)


Nesten samtidig som House of the Dragon kommer Amazon Prime Video med den dyreste TV-serien noensinne: Se den nye traileren til Ringenes herre: Maktens ringer alias The Lord of the Rings: The Rings of Power

Nyeste saker fra 730.no

Les mer