Årets søteste musikkvideo kommer fra Daniel Kvammen og Eva Weel Skram

11. sep 2019 kl. 17:58

To nydelige sjeler (Brusjan/HES)

Folk som er bra alene blir noen ganger vidunderlig sammen med andre.

Sånn er det med Daniel Kvammen og Eva Weel Skram.

Daniel slet lenge med å ferdigstille «Einsam i lag». Han prøvde etter hvert å lage en ny versjon sammen med produsent Thomas Stenersen, noe sistnevntes kone Eva Weel Skram fikk med seg. Eva skrev et vers på eget initiativ, og plutselig var det en duett.

I dag er musikkvideoen her, men Daniel og Eva lar hovedrollene som turtelduer gå til et nydelig ektepar fra Hakadal.

Vi tok en prat med Daniel og Eva om låta, låtskriving, videoen og musikk-Norge forøvrig. Se verdenspremiere på musikkvideoen nederst i saken!

Hei, Daniel og Eva! Aller først: Hvordan har det vært å lage låt sammen?

Daniel: – Veldig mykje barnehage og familietid i monitor! Haha. Det er slik eg hugser innspeling med Eva.

Eva: – Hehe, sånn går det når du velger å jobbe med eit ektepar Daniel 😉 

De fleste skjønner kanskje hva den handler om, men har dere noe ekstra på hjertet om handlingen?

Daniel: – «True love will find you in the end, because true love is searching too» som Daniel Johnston seier.

Eva: – Syns i grunn tittelen «Einsam i lag» seier alt.

Hvor lang tid brukte dere på å lage denne sangen?

Daniel: – Fyyyy…  Altfor lang tid! Eg har utvikla alt for sterke tvangstankar rundt perfeksjon. Har seriøst brukt myyykje tid på denne låta.

– Marit Larsen var med å skreiv i begynnelsen. Eg produserte og spelte den inn i ein heilt anna versjon først. Før eg til slutt tilfeldigvis og litt plutselig så bestemte eg meg for å gjøre den heilom igjen. Og det var då det endte opp med å bli i lag med Eva. For ein tur!

Eva: – Ja det var som du seier i grunn veldig tilfeldig at låta blei som den blei; Daniel spurte mannen min Thomas om å produsere den på nytt. Og det skulle liksom være Thomas sitt første musikkprosjekt uten meg på typ 14 år, men så har vi jo heimestudio då, og eg eig ikkje skam, så etter å ha smuglytta gjennom døra lagde eg ein ny del på låta. 

Eva: – Presenterte den for Daniel med tanke på at han kunne bruke eller kaste idéen, men så foreslo han at eg skulle synge den og vipps så blei det ein duett. Men eg føler jo at det er mest din låt Daniel, og at eg berre var veldig heldig som fekk være med å fargelegge den littegrann. Har alltid digga deg som artist/låtskriver, så syns det har vore så kjekt å jobbe ilag!

Fortsetter nedenfor

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Daniel Kvammen (@danielkvammen)

For en gave til folket <3 Mange popstjerner synger sanger som skal være personlige, men så er teksten ofte skrevet av andre. Hva synes dere om det?

Daniel: – Syns det er heilt kool eg. Det viktigste er jo om dei virkelig leverer teksten. At dei står innefor det dei synger. Føler det.

Eva: – Ja det syns eg også! Eg har sjølv samarbeida med andre på tekst på 3 av 5 plater, og eg må sei eg syns det er veldig fint å ha ein sparrepartner. Sjølv om Elton John ikkje skriv tekstane sine sjølv så er det jo ingen tvil om at det er hans musikk. Og om Britney ikkje har skrevet «…baby one more time» spela ingen rolle for meg, alle høyrer på første «oh baby baby» kem som syng og det er den versjonen folk vil ha.

Ikke sant! Hvilke norske låtskrivere har imponert dere mest i det siste?

Daniel: – Mads Hansen. Stort av han å holde seg til den eine låta. 

Eva: – Hehe. Eg har forelska meg i Gabrielle sin «Tenker på deg», og er ellers seff superimponert over alt Sigrid gjer!

Er nordmenn gode nok til å lytte til sangtekster?

Daniel: – Ja, det vil eg absolutt påstå. Men eg er egentlig mest opptatt av at folk skal kjenne teksten litt sånn intuitivt eg. På ekte. Samma om folk høyrer på ord for ord liksom, så lenge det kjennes i magen. At det kjennes real. Uavhengig av om den som høyrer kan alle linjene osv.

Eva: – Det syns eg var så fint sagt Daniel at eg berre seier «Det Daniel sa». 

Enig, det var fint sagt. Eva, hva er Daniels sterkeste side som artist?

– Daniel er like bra på ei stor festivalscene med fullt band i ryggen som når han står aleine med kassegitaren i stua mi og det er så rått! 

Daniel, hva er Evas sterkeste side som artist?

– Eva er heilproff då. Gjennomsyra ekte formidler i alle ledd. Det er styrken. Heile Eva.

Fortsetter nedenfor

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av E V A W E E L S K R A M (@evaweelskram)

Nå har dere laget en nydelig musikkvideo, gratulerer med det! Hva ville dere få frem med den?

Eva: – Her må eg berre gi all æra til Daniel for at det i det heile tatt blei ein musikkvideo, så det får du svare på…

Daniel: – Eg trur eg ville fange bilde av eit forhold som hadde noko evig over seg. Det er så lett å vise til ungdom og forelskelse når ein skal fortelle om kjærleik. Men denne låta handler jo meir om å stå gjennom alt, sammen. Derfor syns eg det var no skikkelig vakkert med å velge eit par heilt på andre sida av livet. Det er så utrulig flott med to som har opplevd heile livet i lag. Ein hyllest til å berre stick together <3

Hvem er de to nydelige hovedpersonene, og hvorfor gikk dere for dem?

Daniel: – Øystein og Anne Lisbet, sjukt sjarme par, rett og slett! Rett ut frå Hakkadalen. Ekte kjærleik, ekte mennesker. Det var liksom ikkje noko tvil! 

Hva syntes de selv om å få æren av å være med?

Daniel: – True story, me får ikkje i tak i dei no for tida! Etter videoen blei ferdig. Så serr: INGEN VEIT! 

Herreguri, håper det går bra med dem. Og at de også liker.

(Oppdatert etter praten med Daniel: De har hørt fra dem nå, alt er bra!!) 

Hvis dere må velge en favorittmusikkvideo hver fra 2019, hva velger dere?

Daniel: – Altså, ganske gas den videoen til «Old Town Road» då. Stemning!

Eva: – Gabrielle sin «Tenker på deg». Så vakker og kul og sår på samme tid.

Se premiere på den nydelige, Brusjan-regisserte musikkvideoen her:

Se også: Fredagsfjas med Alan Walker