Hopp til hovedinnhold

Årets mest nissete thriller?

SATAN CLAUS? (ANCHOR BAY FILMS)

Julaften kommer tidlig i år for blodfans av tullete 80-talls-thrillere: Via den travle skrekkfilmregissøren Steven C. Miller har en raus remake av 1984-kultklassikeren Silent Night, Deadly Night straks premiere på en kino nær deg et eller annet sted i verden.

Konseptet er enkelt, men imponerende: En luguber fyr lusker rundt i nabolaget i adventstiden utkledt som sjølvaste julenissen, men denne skumlingens harde pakke er hverken MiniDisc-spiller eller en Nintendo Wii: Nissefar har en nemlig gedigen øks han ønsker å plante i deg og hele familien din.

Da originalfilmen hadde premiere for snart 20 år siden, ble den først bannlyst over hele USA, og kontroversen førte til at kidsa løp for å titte på den mørke mordernissen framfor en annen thriller som hadde premiere samme dag: Nemlig klassiske A Nightmare on Elm Street. (Fun fact: Med debutanten Johnny Deep.)
 
Britiske Malcolm McDowell – som tidligere har vært ganske koko på film sjæl via blant annet Clockwork Orange – spiller den lokale sheriffen som prøver å sette en stopper for det hele, og Lana Del Reys «Summertime Sadness»-BFF Jamie King» er deilig som alltid. 
 
Se årets mest nissete thriller-trailer her: 

Se også: Nicole Kidman er creepy as f***! (thriller-trailer)

Les mer