Hopp til hovedinnhold
LENE NYSTRØM (POLYDOR/UNIVERSAL)

Aqua-Lenes rørende filmtilbud

Svik er ikke inspirert av Max Manus‘ suksess. Den norske filmens handling, hvor Lene Nystrøm (35) har en av hovedrollene, er lagt til Oslo under andre verdenskrig, nærmere bestemt sommeren 1943, men ifølge pressemelding startet førproduksjonen allerede i 2005.

Mens krigslykken er i ferd med å snu og det er tid for reposisjonering, henger lokale forretningsmenn og krigsprofitører sammen med tyske SS-offiserer og pene, norske gladjenter på Club Havana i hovedstaden.

Den forførende nattklubbsangeren Eva Karlsen, spilt av Nystrøm, forholder seg både til motstandsmenn og tyske svartebørshandlere og skjuler mer enn hva okkupasjonsmakten og krigsprofitørene aner.

Noe som etterhvert begynner å skli ut og bli farlig.

– Da castingansvarlig ringte meg og fortalte at jeg hadde fått rollen som Eva Karlsen, ble jeg veldig rørt, sier Tønsberg-damen, fortsatt godt kjent som Aqua-Lene.

– Jeg ble både overrasket og utrolig stolt, jeg vet jo at det er mange dyktige og etablerte skuespillere som også har vært vurdert. Å få en betydelig rolle i en norsk film av dette kaliber betyr alt for meg. Jeg gleder meg som et barn til å dra til Budapest og få sette i gang med å jobbe.

Svik har et budsjett på 20 millioner kroner, og innspillingen skal gjøres i Budapest og Oslo etter påske, i regi av Håkon Gundersen, som også har skrevet manuset.

Aqua ble oppløst i 2001, men kom sammen igjen for to år siden og gjør fortsatt konserter.

Lenes nyklassiker «It’s Your Duty (To Shake Your Booty)» fra 2003:


Starten på Aqua-eventyret, deres tredje singel «Barbie Girl», fra 1997:


Brad Pitt som en brutal variant av Max Manus.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer