Hopp til hovedinnhold

Aqua-Lene som smart kjæreste

I fjor spilte Samsaya en nysgjerrig journalist i Varg Veum – Begravde hunder, og i oppfølgeren Skriften på veggen får vi se en annen norsk popstjerne; Lene Nystrøm har rollen som hovedpersonens «harmoniske, smarte og selvstendige» kjæreste Karin.

Filmen, den syvende i serien, starter innspillingen på mandag, og viser privatetterforskeren i sin nye, rolige tilværelse som lærer.
Men lykken blir avbrutt når Harry Hopsland alias Kniven slipper ut av fengsel. Psychoen ble dømt for drap på en jente på 90-tallet, og ble alvorlig skadet da Varg banket ham opp etter at piken ble funnet død. Gjett hvem som vil ha hevn.

Utenom Aqua-Lene og Trond Espen Seim som Veum, har regissør Stefan Faldbakken også med blant andre den danske, internasjonale stjernen Nikolaj Lie Kaas (Engler & demoner), Petronella Barker, Eivind Sander og Bjørn Floberg.

SF Norge-sjef Guttorm Petterson sier i en pressemeldingen at nye runder med Varg Veum var en no-brainer.

– Vi har hatt en formidabel publikumssuksess med de første seks Veum-filmene. De to kinofilmene ble sett av over 230 000 mennesker, mens over 600 000 har kjøpt filmene på DVD, så dette gikk over all forventning. Når publikum til alt overmål melder tilbake at de ønsker mer Veum, er det klart vi ønsker å lage flere filmer om privatetterforskeren fra Bergen.

– Jeg syns det er utrolig spennende å få være med på å videreutvikle Varg Veums karakter, sier Faldbakken.

– Varg Veum har blitt voksen, han har skapt seg et nytt liv og tror han kan legge vekk det gamle. Men vil han lykkes? I Skriften på veggen ønsker vi å gå tettere på Veum-karakteren og vise sider av ham som man aldri har sett før.

Se også: Lenes nyeste film floppet

Klipp fra forrige del av Varg Veum-serien:


Les mer