Hopp til hovedinnhold
(SHAZAM)

Apple Music kjøper Shazam – synd for Spotify?

(SHAZAM)


Etter et par dager med rykter, så er det nå offisielt at Apple har kjøpt Shazam. Nei, ikke DC-superhelten med samme navn (alias Captain Marvel), men den britiske musikkappen som kan høre hvilke sanger som blir spilt.


– I dag brukes den av hundrevis av millioner av folk rundt i verdenen via flere plattformer. Apple Music og Shazam er naturlig sammen fordi vi begge er begeistret over å oppdag musikk og levere flotte musikkopplevelser til våre brukere. Vi har spennende planer på gang, skriver Apple i pressemeldingen ifølge Recode


Shazam er også godt fornøyd med transaksjonen, som angivelig skal gi dem 400 millioner dollar (3,3 milliarder kroner).


– Vi kan entusiastisk annonsere at Shazam har inngått en avtale om å bli en del av Apple, forteller selskapet som blant andre to University of California-studenter startet i 1999.
(Man måtte da ringe et telefonnummer for å finne ut hvilken sang man høre på.)


– Shazam er en appene med verdens høyeste rating, elsket av millioner av brukere, og vi kan ikke forestille oss et bedre hjem som gjør det mulig for oss å fortsette å være innovative og levere magi til våre brukere.


Et alternativt hjem for Shazam kunne vært Spotify, som også skal ha vært interessert i å kjøpe appen. I skrivende stund kan man velge å koble Shazam til enten Apple Music eller Spotify, slik at man kan finn/lagre låtene man søker opp. Det er usikkert om Shazam-eieren Apple Music vil la sin største konkurrent Spotify fortsette å være en del av appen.
Snapchat, som også er koblet til Shazam, var angivelig med på buderunder før Apple Music trakk det lengste strået.
 


Shazams TV-gameshow Beat Shazam med Jamie Foxx fikk i sommer grønt lyst til sesong 2. Deltakere i showet må (naturligvis) identifisere sanger. 

I mai kjøpte Apple firmaet Lattice Data; spesialister på strukturering av såkalte ustrukturertemørke data som tekst og bilder.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer