Åpner Oslo-butikken hun savnet

27. jan 2010 kl. 00:00
(SIGURD FANDANGO/HÅKON STENSHOLT/MARI KANSTAD JOHNSEN/JAN SCHJETNE)

Larviks Oslo-baserte Monica Johansen platedebuterte i fjor under sitt alias Miss Harmonica, og samtidig som hun er DJ og arrangør av klubbkveldene Neverland sammen med blant andre Fam Irvoll, Samsaya og Kjersti Vatle, har hun også et ukentlig show på RadiOrakel.

Nå skal 30-åringen kombinere dette med butikkdrift; På torsdag åpner hun sjappa Flashdance i den gamle Posthallen i Kvadraturen i Tigerstaden.

– Inspirasjon for butikken er Dynastiet versus Nintendo, sier Harmonica til 730.

– Flashdance er en eksklusiv vintage og designbutikk med hovedvekt på vintage fra 80- og 90-tallet. Dette er butikken du går til hvis du trenger litt musikkvideo- eller rød løper-faktor, eller vil sikre deg noe særegent ingen andre har.

Hun byr også på gamle gameklokker fra Nintendo, autentiske Star Wars-figurer og merch fra ikonisk popkultur som E.T, Miami Vice, Steve Urkel, Batman, Ninja Turtles og mye annet.

– Jeg starter butikken fordi det ikke finnes en slik butikk i Oslo. De klærne jeg har lyst på fantes ikke her, så da måtte jeg lage butikken selv.

Oppfølgeren til debutalbumet Champagne, Caviar And Me! er på vei, og Harmonica sier hun fortsatt skal holde det elektropoppete, men mørkere enn sist. Hun er inspirert av «sterke og uavhengige damer» som M.I.A, Robyn, Peaches og Lady Gaga, og i 2009 var Fever Rays plate den hun pumpet mest.

Fun fact: P3-programmet Sexy kåret hennes «Friday Night» til en av fjorårets beste låter.

Last ned/hør: Miss Harmonica: Platekompaniet  iTunes

Se bilder: Samsayas burleskete pikevenn