Hopp til hovedinnhold
Nekter å bruke FaceTune (Instagram/emmachamberlain)

Emma Chamberlain (18) åpner opp om spiseforstyrrelser

Ikke bare sus og dus i Lala-land.

Med over 8 millioner følgere på YouTube, ironisk humor og autentisk fokus har Emma Chamberlain skapet bølger langt utenfor videoplattformens sfære.

Godjenta gikk viralt som 16-åring med videoen «we all owe the dollar store an apology».

Siden den gang har Emma flyttet til Los Angeles, fått et samarbeid med Louis Vuitton og gitt ut sin egen kaffe. Respekt.

YouTube-stjernen stiller nå på coveret av februar-utgaven av Cosmopolitan under overskriften «verdens mest populære jente». Det sier vel sitt om Emmas popularitet.

I intervjuet forteller 18-åringen om baksiden ved det å vokse opp på sosiale medier og hvor mye hun misliker påvirker-statusen.

– Jeg synes ordet «influencer» er litt ekkelt, sier influenceren Emma.

– La oss bruke meg som et eksempel: Hvis noen kaller meg en influencer så sier de at min jobb er å påvirke, og jeg tror ikke det er sant. Jeg foretrekker å underholde og være en venn. Jeg vil ikke være en influencer.

(Instagram/emmachamberlain)

Det er ikke bare titlene som får Emma til å trå varsomt frem.

Hollywood-livet er ingen lek og tenåringen har selv følt hvor mye estetikk og image har å si i drømmenes hovedstad.

– Det er et blodbad. Å leve i LA, hvis du har en usunn vekt, så er det normalt. Det er skikkelig, skikkelig skrudd, begynner hun.

– Jeg tror at det å vokse opp på sosiale medier ga meg problemer med mat som liten. Jeg har bokstavelig talt slitt med det hele livet. Nesten alle jeg har møtt har hatt en eller annen form for spiseforstyrrelse. Jeg har – jeg vil ikke trigge noen – men jeg har hatt så mange.

Stjernas nye cover (Instagram/emmachamberlain)

– Jeg har vært veldig undervektig og jeg trodde jeg var overvektig. Det er grusomt. Hele familien min fortalte meg at jeg så jævlig ut. De sa: «Du ser ut som du er døende». Og jeg bare sa: «Jeg synes jeg ser flott ut».

Dette er noen av grunnene til at Emma nekter å reklamere for «skinny teas» og andre mirakelkurer som ellers florerer på Insta. Hun tror det kan gjøre mer skade enn mange er klare over.

Flinkisen tar også sterk avstand fra redigerings-apper som FaceTune.

– Jeg nekter å gjøre det fordi ingen trenger å tenke at det er sånn jeg ser ut. Jeg ser ut sånn som jeg gjør, forteller hun.

I ekte YouTuber-stil avsløres magasinforsiden i vlog:

https://www.youtube.com/watch?v=2QKt8fAnGPo&feature=emb_logo

Se også: Justin Bieber bekrefter diagnosen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer