Hopp til hovedinnhold
Little Mix-stjernen Jesy Nelson lanserer ærlig doku (Instagram)

Åpner opp om nettmobbing og selvmordsforsøk

Det nærmeste vi har Spice Girls i 2019?

Popgruppen Little Mix ble satt sammen i den britiske utgaven av talentkonkurransen X Factor i 2011.

De stakk av med seieren i programmet og har, i motsetning til de fleste andre X Factor-vinnere, holdt koken siden. (Husker du Ben Haenow, Matt Cardle og Melanie Amaro? Ikke vi heller.)

Siden den gang har Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall og Jesy Nelson produsert kommersielle hits som «Black Magic», «Shout Out to My Ex» og «Hair» via norske Electric.

Sistnevnte låt har selveste Sjandapal aka Seal Paul som gjest.

Men – som det så ofte er – har ikke tiden i rampelyset bare bestått av skøy for jentene. Aller minst artig ser det ut til å ha vært for Jesy.

I sin ferske BBC-doku Odd One Out (forslag til løs oversettelse er Utskuddet) åpner 28-åringen opp om nettroll, ekstra skralt selvbilde og selvmordsforsøk.

View this post on Instagram

A post shared by @jesynelson on

– Jeg hadde cirka 101 Facebook-meldinger i innboksen min, og den første jeg så var fra en tilfeldig mann som skrev: «Du er det styggeste jeg har sett i hele mitt liv. Du fortjener ikke å være med i dette jentebandet. Du fortjener å dø», sier Jesy om dagene i kjølvannet av X Factor-seieren.

– Jeg var ikke bare kjent som en av sangerne i Little Mix, jeg var kjent som den feite, stygge.

Videre forteller briten at hun aldri slet med kroppskomplekser før deltagelsen i talentkonkurransen, men at dét endret seg drastisk; hun begynte for eksempel å sulte seg i en uke i forveien før opptredener.

I 2013 var Jesy, som egentlig heter Jessica Louise, på bunn. Artisten avslører i Odd One Out at hun prøvde å ta livet sitt via overdose på piller.

– Jeg satt i sengen og gråt. Jeg tenkte at jeg kom til å være trist resten av livet, og hva er vitsen med å leve da? Den eneste måten jeg kan beskrive følelsen på, er å være i konstant sorg. Jeg husker at jeg gikk inn på kjøkkenet og tok så mange piller jeg kunne. (…) Jeg gjentok hele tiden: «Jeg vil bare dø.»

🙁

Popstjernen overlevde heldigvis. Siden den gang har det vært mye oppsving for Jesy.

Hun forteller at hun er på en langt bedre sted mentalt, og at hun ville lage dokumentaren for å bruke den ufyselige opplevelsen til noe godt. Vi heier!

Ellers: I disse dager kjører Little Mix seg opp til turneen LM5 – som skal innom blant annet Spania, Skottland, Australia og New Zealand– med musikk fra deres forrige album med samme navn.

Odd One Out har premiere på BBC iPlayer 12. september, og er i første omgang ikke tilgjengelig utenfor Storbritannia. Beklager at vi lager sak om noe du ikke får tittet på.

Trenger du noen å prate med kan du ringe Mental Helse døgnet rundt på 116 123, eller Kirkens SOS på 22 40 00 40. Du kan også chatte på kveldstid her.

Se også: Marliesia Ortiz arrestert for å ha slått og nikket til Swae Lee

Nyeste saker fra 730.no

Les mer