Hopp til hovedinnhold
Dakota Johnson forteller om Fifty Shades-inspilling psykotisk
(Vittorio Zunino Celotto/Getty)

Dakota Johnson om Fifty Shades-innspilling: – Dette er psykotisk

Fifty Shades of Grey ble ikke helt slik Dakota Johnson hadde sett for seg. Det forteller den Netflix-aktuelle filmstjernen i et nytt intervju.

– It was mayhem all the time.

Syv år etter Fifty Shades of Grey tok verdenen med storm (?) forteller Dakota Johnson (født i 89) hva hun egentlig synes om innspillingen.

Og hun har ikke altfor mye godt å si om opplevelsen.

Overfor Vanity Fair innrømmer Dakota at hun aldri har hatt mulighet til å være ordentlig ærlig om innspillingen tidligere.  

Ifølge 32-åringen endte filmen opp med å bli noe helt annet enn det hun opprinnelig skal ha takket ja til.

– Hadde man visst hvordan det kom til å bli tror jeg ikke noen hadde gjort det, antar Dakota.

– Da ville man vært sånn «åh, dette er psykotisk».

Hun legger dog til at hun ikke angrer på filmene.

(Universal Studios)

Problemene skal ha startet da Charlie Hunnam (Sons of Anarachy) plutselig ikke var så gira på å spille BDSM-fetisjist likevel.

Charlie var castet til å spille Christian Grey, men han ble omsider erstattet av Jamie Dornan.

Da skal forfatteren av bokserien filmene er basert på, Erika Mitchel alias E. L. James, kastet det originale manuskriptet.

Les også: Utlandet kaller Renate Reinsve for Norges Dakota Johnson

Fun fact: Før Fifty Shades of Grey ble bokserie og husmorsporno, var det kun en meget populær fanfiction om Twilight-paret Bella Swan og Edward Cullen 🙂

Fifty Shades of Grey startet som kinky Twilight-fanfiction (Summit Entertainment)

Dakota forteller at Erika skal ha hatt mye kreativ kontroll, og bestemte ofte hvordan alt skulle skje. Dette til tross for at verken skuespillere, regissør eller filmstudioet angivelig var så veldig enig.

– Det var ulike deler av boken som ikke fungert i filmen, slik som den indre dialogen, som til tider var ufattelig klein. Det ville ikke fungert å si det høyt. Det var alltid en kamp, sier skuespilleren.

– Kvelden før innspilling pleide jeg å skrive om scener med den gamle dialogen, slik at jeg kunne få inn en replikk her og der. Det var totalt kaos hele tiden.

Kanskje ikke så rart at filmene aldri fikk noe særlig ros fra kritikere?

Det skal dog ikke være noe ondt blod mellom Dakota og Erika. Skuespilleren forteller at Erika alltid var veldig snill mot henne, og at hun er svært takknemlig for at hun ville ha henne med i filmene.

Sam Taylor-Johnson regisserte den første filmen, mens James Foley laget de to neste.

Til tross for de dårlige anmeldelsene, spilte Fifty Shades-trilogien fikk inn 1,32 millarder dollar på kino. Dette er det syvende mest innbringende film-franchisen noensinne med aldersgrense 17 år (R-rating).

Hva er kjærlighet? Kanskje ikke denne scenen nedenfor 😬

Etter at Dakota la Anastasia Steele-hatten på hyllen har hun laget 11 filmer.

Vanity Fair-intervjuet er i forbindelse med hennes nye romantiske Netflix-drama Persuasion, basert på Jane Austen-romanen med samme navn.

(Som – utenom dette intervjuet – nesten ikke har fått noe som helst promo?)

Her spiller hun mot Cosmo Jarvis (Lady Macbeth) og Henry Golding (Crazy Rich Asians). Netflix frister med… Når Frederick Wentworth – the one that got away– kræsjlander tilbake inn i livet til Anne Elliot, må hun velge mellom å legge fortiden bak seg… Eller lytte til hjertet nå som hun får en ny sjanse. Oufffff… ❤️‍🩹

Se også: Sydney Sweeney til Marvel med Dakota Johnson

Nyeste saker fra 730.no

Les mer