Hopp til hovedinnhold
Dove Cameron
Dove Cameron holder ikke tilbake (Instagram/dovecameron)

Dove Cameron åpner opp om depresjon på Instagram

Dove Cameron er ærlig med følgerne sine.

De siste årene har psykisk helse virkelig kommet på dagsorden, og til og med kjendisene har i større grad vært ærlige om at også de har det tøft. Slik som oss dødelige.

Og det er vel ingen hemmelighet at det faktisk hjelper litt å høre at selv de har sitt?

De siste årene har stjerner som Justin Bieber, Billie Eilish, Lili Reinhart og Bella Hadid lettet på sløret om vanskelige tider.

Nå er det artisten og skuespilleren Dove Cameron som er ærlig om at hun sliter med den mentale helsen sin.

«Boyfriend»-aktuelle Dove Cameron deler ærlig post på Instagram (Instagram/dovecameron)

Dove deler tårevåte bilder og et åpent brev med følgerne sine på Instagram.

26-åringen poster en rekke bilder av seg selv og en lang tekst der hun blant annet skriver at hun den siste tiden har slitt med den psykiske helsen og dysfori.

Les vår oversettelse under:

Jeg har den siste tiden slitt med konseptet av jeg-et, mitt indre forhold til hvem jeg kjenner meg selv som og mitt ytre oppfattelige jeg som jeg føler at jeg aldri har kjent selv, men som andre virker å kjenne. Jeg har den siste tiden dekket til speil. Det har føltes feil i klær som har pleid å få meg til å føle meg vakker den siste tiden.

Jeg har grått mye den siste tiden. Noen ganger terrorisert av identiteten og bildet mitt, noen ganger i absolutt flyt med noe nytt og perifert og gledelig for meg. Jeg vet ikke om jeg noen gang har bremset nok til å lære hvem jeg er uten å sloss, flykte eller fryse. Men jeg-et finner veier å dukke opp likevel. Lurer inn nok til å hinte om hvem vi kanskje er om vi ikke følte at vi måtte være alt utenom oss selv.

Seksualitet og performative kjønnsnormer, samfunnsmessige belønninger og identitet forvirrer meg virkelig. Sosiale medier og speil og merkevarebygging og den konstante kringkastingen av seg selv og synligheten av oss selv og alle overalt er ikke optimalt for den mentale helsen, klarhet av energi og forholdet til vår indre verden. Dette er et moderne problem som ikke er designet med den menneskelige helsen i tankene.

Dove holder ikke tilbake (Instagram/dovecameron)

Hun fortsetter:

Det jeg velger å si er at jeg er i en prosess, jeg undersøker, jeg sliter mer enn halvparten av tiden og jeg prøver å vedlikeholde en stille og ikke-dømmende nysgjerrighet i stedet for å straffe meg selv for å ikke vite hva jeg føler eller hvor jeg skal.

Jeg deler dette uten en konklusjon fordi jeg ikke har svarene selv enda, og fordi jeg føler at det er en veldig moderne menneskelig samtale. Jeg vil aldri at dere skal føle dere alene i et hav av det som virker som mennesker som er komfortable med identiteten sin. Som om de ikke engang på tenke over det (noe som er fantastisk og vi er glade for dem).

Alle fortjener et liv som er uforstyrret av den samfunnsskapte identiteten. Alle fortjener å glemme selvmisbruk og selvhat. Jeg er på den reisen nå, og jeg deler det så vi alle kan føle oss mer komfortable i en samtale som kan være forvirrende. Og så vi kan navigere noe som føles vanskelig å sette ord på, sammen. Mennesket, først. Resten er resten.

Følelser er KULT. Dysfori er Ok. Å leve som et menneske er INTENST. Vi holder alle hender. Ikke glem det.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av DOVE (@dovecameron)

I tillegg til det åpne brevet, skriver Dove Cameron også en lang bildetekst.

Skuespilleren og sangeren har uten tvil mye på hjertet, og fortsetter det åpne brevet under bildet.

«Identitet vs. jeg-et !!! Depresjon og dysfori» begynner hun teksten.

«Jo lenger jeg lever, jo mer innser jeg at disse indre dialogene faktisk er ganske universelle» skriver hun blant annet.

«Jeg begynner å få et håp om at den offentlige plattformen som det har vært vanskelig for meg å ta plass i, faktisk kan være en ledning til forandring/gjensidig støtte/utforskning/trygghet. Det er rom for å snakke om det som skremmer oss, som ikke kan kommersialiseres. kanskje stedene som er minst menneskelige kan bli de mest menneskelige. Om vi vil det. Og vi kan alle la hverandre ta litt mer plass. Jeg elsker dere», avslutter Dove det hele.

Det er mange som deler støttende ord i kommentarfeltet.

Både kjendiser og fans ser ut til å kjenne seg igjen i det Dove Cameron skriver.

«❤️‍ Holder deg og ser deg så dypt» kommenterer Madison Beer.

«❤️❤️❤️💪» skriver norske Kristine Frøseth under bildet.

«Whoa. Føler meg så sett akkurat nå. Sender kjærlighet» skriver en annen.

730.no tok nettopp en prat Dove Cameron: Les intervjuet her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer