Hopp til hovedinnhold
Tom Holland alkoholproblem jay shetty on purpose podcast interview
Tom Holland åpner ærlig opp om alkoholproblemet (On Purpose/Jay Shetty)

Tom Holland åpner opp om alkoholavhengighet

Måtte drikke for å takle sosiale settinger.

Tom Holland er ukens gjest i podcasten On Purpose med Jay Shetty, hvor han åpenhjertig forteller om sin avhengighet til alkohol.

I dag har skuespilleren vært edru i halvannet år.

Briten forteller at det hele startet med en hvit måned i januar 2022, etter en desembermåned med mye drikke.

Allerede etter de første dagene forteller Tom Holland at han kjente på suget etter alkoholen.

Tom Holland og Robert Downey Jr. (Instagram/tomholland2013)

– Som mange briter hadde jeg hatt en boozy desember. Det var jul, jeg var på ferie og jeg drakk mye […] Så jeg bestemte meg bare for å kutte det ut i januar og kjøre en hvit måned, og det eneste jeg klarte å tenke på var å drikke. Det var alt jeg tenkte på.

27-åringen forteller videre at han våknet opp og tenkte på det og sjekket klokken i vente på at den skulle bli 12 om formiddagen.

– Det skremte meg virkelig. Jeg tenkte bare; wow, kanskje jeg har en greie når det gjelder alkohol. Så jeg bestemte meg for å straffe meg selv litt til. Jeg ville vente til februar var ferdig for å være to måneder uten. Hvis jeg kan gjøre det kan jeg bevise for meg selv at jeg ikke har et problem.

Spider-Man-skuespilleren forklarer at han fortsatte å streve gjennom februarmåneden, og følte at han ikke kunne gå ut eller være med på noe som krevde at han måtte være sosial uten å drikke.

Se også: Tom Holland tar en pause etter tung innspilling

the crowded room season 2 tom holland Amanda Seyfried Rya Goodwin apple tv norge
Tom Holland som Danny Sullivan i The Crowded Room (Apple TV+)

– Jeg begynte å bli veldig bekymret for at jeg kanskje hadde et alkoholproblem.

Dette førte til at Tom bestemte seg for å ikke drikke igjen før 1. juni, som er britens bursdag. Da dagen dog kom forteller han at han var lykkeligere enn han noen gang har vært tidligere.

Da skuespilleren spurte seg selv hvorfor han har vært så avhengig, gikk det opp for han at det ofte var for å dempe sin sosiale angst. 27-åringen forklarer blant annet at han ikke følte seg komfortabel i sosiale settinger før han hadde drukket noen øl.

Noe han endte opp med å unngå mens han var edru.

– Da måtte jeg begynne å tvinge meg selv ut i de settingene […] Jeg unngikk det til å begynne med. Men jeg innså etterhvert at jeg ikke bare kunne være i huset mitt hele tiden. Og jeg tror at hvis du drikke for å kunne kose deg, så har du kanskje et problem.

Tom Holland Zendaya Spider-Man 4 kjaerester
Tomdaya for alltid 🫶 (Instagram/zendaya)

Se også: Tom Holland får ikke skrytt nok av kjæresten 🥹

– Jeg hadde definitivt avhengig av alkohol. Jeg ville bare drikke, drikke, drikke, drikke. Det kom alltid til det punktet hvor du innser at du ikke burde tatt den siste ølen, forteller Tom Holland.

I dag har briten som nevnt vært edru i halvannet år, ved hjelp av både støttende venner og familie (les: Zendaya ) – så vel som andre i bransjen som har gått gjennom det samme.

– Nå har det gått ett og et halvt år, og jeg tenker ikke på det en gang […] Jeg er også veldig heldig fordi alle vennene mine er så støttende. Jeg har aldri møtt på det scenarioet der noen oppfordrer meg til å bare ta en øl og det er greit. De er har alltid vært veldig støttende.

Tom forklarer dog at han ikke ønsker å pushe sin nye livsstil på andre. Han håper dog at hans lille reise kan virke oppmuntrende og inspirerende for andre som kanskje føler på det samme.

– Jeg vil ikke være den personen som er sånn; du bør bli edru, du bli edru. Men hvis jeg kan oppmuntre noen til å drikke mindre, så er det flott. Jeg har bare vært på min egen lille reise, og jeg liker det […] Det har vært fantastisk og jeg kan ikke tro forskjellen jeg føler ved å ikke drikke.

Du kan se hele intervjuet med Tom Holland nedenfor.

(Rundt 1 time og 40 min inn i intervjuet kan du også høre Holland skryte litt av Haaland 🇳🇴)

Trenger du noen å snakke med? Mental Helse Hjelpetelefonen (116 123) er døgnåpent hele sommeren ❤️

Se også: Stranger Things-stjernen åpner opp om avhengigheten: – Hver dag er en sjanse å starte på nytt

Les mer