Hopp til hovedinnhold
Chuck D alias Carlton Douglas Ridenhour (Instagram/mrchuckd_pe)

Chuck D fra Public Enemy klandrer Live Nation for Travis Scott-tragedien

Chuck D mener at Travis Scott ikke bør få skylden.

10 personer er døde etter konserten til Travis Scott på Astroworld Festival.

Han saksøkes av familiene til de etterlatte og hundrevis av skadede, og summen er til sammen på over 2 milliarder dollar (17,6 milliarder kroner).

Dette inkluderer også søksmål mot arrangøren Live Nation, partneren Apple Music og Drake, som gjestet showet.

Les også: Travis Scott er «fortvilet over situasjonen»

Astroworld Festival 2021

Travis Scott på Astroworld Festival 2021 (Erika Goldring/WireImage)

Men mens politiet i Houston i Texas etterforsker, er det byens lokale stjerne Travis Scott som av mange blir holdt ansvarlig. Blant annet grunnet hans historie med ville konserter hvor publikummere har blitt skadet.

Chuck D fra Public Enemy er ikke enig i at tragedien er ansvaret til Travis alias Jacques Berman Webster II.

I et åpent brev skriver den ikoniske rapveteranen at Travis er en utøver som står på scenen, og ikke arrangøren og den sikkerhetsansvarlige for konserten.

Live Nation CEO Michael Rapino (Rainer Hosch)

Live Nation CEO Michael Rapino (Rainer Hosch)

61-åringen mener at arrangøren Live Nation, og deres president og direktør Michael Rapino, må stå frem og ta ansvaret for det som skjedde – og hindre at det skjer igjen.

I 2019 hadde konsertgiganten en inntekt på 11,55 milliarder dollar (101,75 milliarder kroner).

Her er innlegget til Chuck D om Travis Scott og Astroworld Festival-tragedien:

Jeg kan ikke tro at vi er på det punktet hvor jeg må si dette høyt: Travis Scott er en utøver, en artist, ikke en konsertarrangør. Han styrer ikke lyden eller arenaer eller festivaler eller deres ansatte… Han bygger ikke scener eller koordinerer logistikk…. Er ikke en ekspert på publikumskontroll eller sikkerhet eller akuttmedisinske tjenester.

Men han stoler på Live Nation og alle de andre konsertarrangørene som skal gjøre alt dette. Og likevel er vi her. 10 dødsfall – så langt. 10 ødelagte familier. Verdenen sørger.

Jeg er lei av at disse selskapene fraskriver seg sitt mest avgjørende ansvar. Disse folkene sier bare «hvil i fred» og går videre. Denne uaktsomheten kan ikke fortsette. Folk vil ha svar.

Jeg kjøper ikke «den unge svarte mannen gjorde det». Han får skylden for en forbrytelse mens de gamle hvite mennene som styrer selskapet som Travis og fansen hans stolte på, holder seg stille i skyggen, teller pengene sine og ser aksjekursene sine gå opp og opp.

Unnskyldningen om Travis Scotts uansvarlige handlinger holder ikke. Hvis hans konserter har en historie med denne oppførselen, hvorfor booke ham til større arenaer? Hvorfor samarbeide med ham i utgangspunktet og la ham være headliner for et større publikum?

Live Nation kontrollerte dette showet. De kontrollerer nesten alle konsertlokalene.

Artister uttaler seg ikke fordi de allerede er kjøpt av disse selskapene. Ingen kan si ett ord mot dem med mindre de ønsker å bli svartelistet og skade karrieren sin.

Så jeg ber hele teamet til Michael Rapino hos Live Nation og et konsortium av alle de store konsertarrangørene der ute for å gjøre det rette. Å stå opp og gå ut av skyggene for å fikse disse situasjonene og redde liv. Å slutte å la en ung svart mann ta skylden, hatet, fallet. 

Vi vet ikke alt som skjedde eller nøyaktig hva som feilet. Men konsertarrangører har all makt til å gjøre endringene for å holde alle trygge og i live.

Live Nation, aksjene deres har gått opp. Den hvite musikkbransjen fortsetter å cashe inn på svart smerte, traumer og død. Dette må stoppe i går. Dere er en del av problemet. Voks for faen opp og fiks dette og la oss alle få leve i fred.

Chuck D

Travis Scott venter sitt andre barn med on/off-kjæresten sin Kylie Jenner.

Litt mer lettbeinte nyheter – som timingmessig sannsynligvis er en tilfeldighet:

På torsdag var Chuck D-partneren Flavor Flav fra Public Enemy på fest med turtelduene Kim Kardashian og Pete Davidson.

(Se Kimberly og sin unge kjæreste leie lanke her.)

(Instagram/flavorflavofficial)

(Instagram/flavorflavofficial)

Sistnevnte har tydeligvis allerede fått møte moren til Kim; Kris Jenner. Pete og damene stiller i matchende rutete antrekk, i forbindelse med bursdagen hans.

Skuespilleren ønsket å få møte Flavor Flav, som han er stor fan av. Noe Kimberly ordnet med hjelp fra sin momager.

«Staten Island-kongen» fikk til og med teste en av de store klokkene som Public Enemy-halvdelen er kjent for å ha rundt halsen.

(Instagram/flavorflavofficial)

Public Enemy er fra Long Island i New York. Fra slutten av 80-tallet og ut på 90-tallet var de en av de største rapgruppene i verdenen, kjent for sine politiske tekster. Deres tre første album – Yo! Bum Rush the Show (1987), It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back (1988), Fear of a Black Planet (1990) – er sett på som klassikere.

Les også:

Absurde konspirasjonsteorier om Travis Scott og Astroworld Festival tar av på TikTok

Les mer