Hopp til hovedinnhold
FORTSATT UVIRKELIG (INSTAGRAM, AFTONBLADET)

Åpen minnestund for Avicii – se video

Tim Berglings begravelse var en privat seremoni for familien og nære venner. Syv måneder etter dødsfallet ble han igjen hedret i kirken, hele to ganger samme dag, og denne gangen fikk også fans og presse ta del i minnestunden. Dette melder Aftonbladet.

Pappa Klas Bergling talte til de oppmøtte, og sa blant annet at han følte seg privilegert som mottok så mye støtte i den vonde tiden.

– Vi er takknemlige for all den kjærligheten og støtten vi har fått fra mennesker rundt oss. Det har gitt oss håp i denne vanskelige stunden, sa han i kirken.

Faren snakket også om Tims oppvekst, og hvordan 28-åringen forandret EDM-sjangeren for alltid ved å tenke utenfor boksen. Klas påpeker også at det er viktig med åpenhet rundt mental helse, og at man fra tidlig alder må vite at det er lov å snakke om problemer og å søke hjelp. 

– Unge mennesker skal ikke måtte holde problemene sine for seg selv.

Minnestundene fant sted i Tims lokale kirke Hedvig Eleonora i Stockholm, og kirkens kor sang Avicii-hits som «Wake Me Up», «Hey Brother» og «Without You».

Kombinasjonen kor, orgel og kul DJ-prest gjør det vanskelig å ikke få klump i halsen.

Se flere snutter her:

Trenger du noen å prate med kan du ringe Mental Helse døgnet rundt på 116 123, eller Kirkens SOS på 22 40 00 40. Du kan også chatte på kveldstid her.Etterlatte og berørte ved selvmord kan kontakte organisasjonen LEVE.

Se også: Kygo hyllet Avicii timer etter nyheten om dødsfallet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer