Hopp til hovedinnhold
Penn Badgley med mer sajko-sjarm i You sesong 2 (Netflix)

Anmeldelse: Netflix’ You sesong 2 er mørkere, morsommere og mer avhengighetsskapende

OPPDATERT 14. januar: I dag bekreftet Netflix grønt lys til You sesong 3, som får premiere i 2021. Datoen annonseres snart. Les anmeldelsen av sesong 2 nedenfor.

Har du savnet 2018s største creep?

Seriesuksessen You er endelig tilbake med ny sesong!

Etter seriens sesongslutt ble vi sittende igjen med flere ubesvarte spørsmål. Hva skjedde egentlig med Candace? Drepte Joe virkelig Beck? Jobber Joe fremdeles i bokhandelen? Hvordan går det med Paco?

Joe… Eller Will?

Åpningsscenen i You sesong 2 viser Joe som er på flyttefot. Eller, Will da, som han nå foretrekker å bli kalt.

Joe/Will har rømt fra Candace i New York til Los Angeles, det eneste stedet han med hånda på hjertet kan si at han hater. Ettersom dette er noe både Candace og alle andre som kjente Joe vet, regner han med at LA kan bli et slags fristed der hans fortid aldri vil oppsøke han. Muligens en litt naiv tankegang?

<3? Victoria Pedretti og Penn Badgley (Netflix)

Serien, som nå er laget av Netflix selv, er bygget på samme formelen som sist, da Lifetime stod for produksjonen. Vi følger Joe/Wills perspektiv og hører fremdeles hva og hvordan han tenker. Denne gangen er det dog med et litt mer humoristisk aspekt. Los Angeles-folk blir flere ganger tatt på kornet, sett med Brooklyn-øynene til vår «venn» Joe.

Will har riktignok satt seg et mål for oppholdet i ny by; her skal han fokusere på seg selv og ingen andre. Han gir uttrykk for at han har lagt igjen sitt liv som psycho i New York og at han har innsett at han ikke er helt frisk.

Men ikke misforstå, dette er ikke en sesong hvor vi følger Will i terapi for å finne veien til en sunnere mental helse. Snarere tvert imot.

Ting går selvfølgelig ikke helt etter planen…

Det tar ikke lang tid før skrulle-Joe titter frem og jakter på et nytt bytte. Denne gangen også en ung kvinne med et tilsynelatende uvanlig fornavn – Love.

Joe, eller Will som han nå kalles, finner sin nye flamme – eller ei? (Netflix)

Dyster oppfølger

Den nye sesongen har hakket mørkere handling, enda den har en lysere setting som gjenspeiler sesongens location.

I anmeldelsen for sesong 1 nevnte vi at den er litt langsom i starten. Sesong 2 kommer raskt i gang og enda mer spennende enn første runde.

Denne gangen får også vi se den sympatiske siden av Will. Forrige gang var det nabogutten Paco som trengte hjelp, denne gangen er det en ung jente, Ellie, som blir hans nye prosjekt.

Penn Badgley (Gossip Girl) er – heldigvis – fremdeles innehaver av rollen som Joe/Will, mens hans ekskjæreste, Candace, spilles av Ambyr Childers (The Master). Hans nye flamme portretteres av Victoria Pedretti (Lulu fra Manson Family i Once Upon a Time in Hollywood).

Hele gjengen leverer, mens Penn igjen er skremmende mesterlig som creep.

I sesong 2 får vi et bedre innblikk i historien mellom Joe og eksen Candace (Netflix)

Det er vrient å følge opp driven fra sesong 1, men fortsettelsen på You fungerer omtrent like godt, selv om det ikke blir det samme. Publikum vil trolig vil ha delte meninger om utviklingen i serien.

Sesong 2 er enda mer avhengighetsskapende enn forrige sesong og snuser på sekseren. Men slutten burde vært løst bedre.

Serieskaperne Greg Berlanti (Dawson’s Creek, Riverdale, Arrowverse) og Sera Gamble (The Magicians, Supernatural) har basert sesongen på romanen Hidden Bodies av Caroline Kepnes, som også skrev You; den første boken.

You sesong 2 ble sluppet hos Netflix i dag. Se traileren her.

Flere nye Netflix-vurderinger:

730.no anmelder Marriage Story

730.no anmelder The Irishman

730.no anmelder The King

Les mer