Hopp til hovedinnhold
Kanye West på Night of Stars Gala på restauranten Cipriani Wall Street i New York 24. oktober 2019 (Dimitrios Kambouris/Getty)
Kanye West på Night of Stars Gala på restauranten Cipriani Wall Street i New York i oktober 2019 (Dimitrios Kambouris/Getty)

Er Jesus Is King verdt ventetiden? Se hva anmeldere sier om det nye albumet til Kanye West

Gleder Kanye West med sitt glade budskap?

Stadig utsatte Yandhi ble til enda mer utsatte Jesus Is King, og alt styret og det Sunday Service-aktige stilskiftet mot gospel var med å senke forventingene.

Men Kanye West klarte seg noenlunde da han også tok en 180 fra hip-hop med 808s & Heartbreak.

Skulle Ye i det minste servere en bedre skive enn fjorårets brukbare, dog fort glemte album ye?

Basert på mottakelsen etter slippet fredag kveld, ser det ut som mange svarer nei. Mens andre gir tommelen opp og sier at låtene vokser veldig ved flere lytt.

Det vil kanskje hjelpe å være i religiøst modus. Den gjenfødte firebarnsfaren hyller Jesus på hver låt og forteller at han skal spre budskapet om Gud frem til hele verdenen er helbredet. Som på «God Is»:

Every time I look up I see God’s faithfulness
and it shows just how much He is miraculous
I can’t keep it to myself, I can’t sit here and be still
everybody, I will tell ’til the whole world is healed

De fleste låtene er korte. Mer tradisjonelle «Follow God», hvor han også snakker om faren sin, varer i 1 minutt og 45 sekunder, og spilletiden på albumets 11 låter er til sammen 27 minutter. (ye har syv låter og er tre minutter kortere.)

Jesus Is King, basert på Kanyes kjærlighet til Gud, blir av noen sammenlignet med Chance the Rappers offisielle debutalbum The Big Day fra i sommer, hvor temaet er bryllupet og kona.

Jesus Is King (G.O.O.D. Music/Def Jam/Universal)

NME er veldig fornøyde med Jesus Is King, og gir fire av fem stjerner.

Anmelderen gir plusspoeng for tekster med mye «varme og håp om fremtiden». Det poengteres at Kanyes unike humor er kraftig redusert, men at det virker som han er på et godt sted i livet. Og kanskje – igjen – forut for sin tid.

– Du kan høre Jesus Is King og håpe at Kanye West er et steg foran oss alle, slik han ofte er, konkluderer bladet.

Billboard tror noen vil slite med å kjøpe budskapet om Gud og kjærlighet fra den noen ganger ustabile, Donald Trump-støttende artisten.

– For et publikum som kontinuerlig har «kansellert» Kanye West, føles budbringeren for opplyst vidsom mistilpasset. Spesielt når budbringeren nylig pleide å ha på seg en MAGA-hatt.

Den mest leste avisen i hjembyen hans er ikke like begeistret, og nøyer seg med to stjerner. Chicago Tribune mener Kanyes fem første album er «popinnovasjon», men at strebersk møysommelighet preger hans tre seneste utgivelser (Yeezus, The Life of Pablo, ye).

Avisen synes Ye nå høres ut som en robot og at musikken føles flat.

– Dessverre er overraskelseselementet, konflikt og musikalsk spenning stort sett borte, mener anmelderen.

Jesus Is King putter gospelbudskapet foran det musikalske.

Det blir også to av fem stjerner fra The Independent.

De synes det er pussig at en person som denne uken erklærte seg som «garantert, utvilsomt den største menneskelige artisten noensinne» ikke har høyere nivå på kvaliteten.

– Kanye Wests forsinkede plate føles mer som en samling med skits enn et studioalbum, og fans vil uten tvil lure på om hypen og stresset i forkant av slippet var verdt det.

Hans tiende album Jesus Is Born skal – etter planen – slippes 1. juledag.

Kanye har for øvrig insinuert at han aldri skal fremføre sine gamle låter live. (Men Ye er selverklært bipolar, så meningene kan forandre seg.)

Se Kanye Wests Jesus Is King-intervju med Zane Lowe her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer