Anmeldelse: Full pott for Cezinando

7. mar 2020 kl. 15:23

Cezinando leverte en konsertopplevelse vi sent vil glemme (akam1k3/Little Big Sister)

Hele Norges Cezinando har alt å bevise når han skal innta hovedstadens Sentrum Scene.

Det er noen år siden sist, men nå er kvelden mange i publikum har ventet på her. Oslo-stjernen er endelig klar for å returnere til scenen med et nytt album i bagasjen, og reaksjonene lar ikke vente på seg.

Allerede før introen til «Spøkelser» har kommet i gang er stemningen elektrisk, og når kveldens hovedperson dukker opp eksploderer det.

«Oslo, jeg er tilbake!» erklærer Cez, og føler litt på responsen, før han kaster seg ut i «Ingenting som blir det samme men samme for meg».

Publikum synger med som om de skulle fått betalt for det, og om det ikke var klart før, så er det nå helt åpenbart at Cezinando har klart å treffe en nerve med det han gjør som artist.

Den fødte live-artist

Setlisten gir rom for hele Et godt stup i et grunt vann, og skuffer heller ikke i liveformatet. De kompliserte melodiene treffer der de skal, og bandoppsetningen gjør en god jobb. Selv om instrumenteringen er smalere enn det lydbildet bygger opp til, så får vi likevel hele opplevelsen.

Cezinando er den fødte performer og har publikum i sin hule hånd. Hver bevegelse, hver tekst-linje ser uanstrengt ut, og om det er nerver i sving så kan man ikke se det.

Cez’ trofaste sidekick B-Boy Myhre dukker opp i ny og ne, men Kristoffer Cezinando Karlsen bærer i all hovedsak hele opplevelse på egne skuldre – og han gjør det godt.

Fortsetter nedenfor

(akam1k3/Little Big Sister)

Det er ikke bare Cez’ nye album som spilles i kveld. Vi får også etterlengtede gjensyn med låter som «Botanisk hage» og «Heia meg».

Mer overraskende er kanskje «Tommelen på vekta», som ser ut til å være like følelsesladd for Cezinando som den er for publikum. Låten tar det hele ned ett hakk og gir pusterom og ro i en ellers storslått produksjon.

I møte mellom hudløs lyrikk og et småforelsket Oslo-publikum skapes det magiske øyeblikk som heller må oppleves enn å skrives om. Det treffer der det skal.

Umiddelbar nærhet

Evnen Ceziando har til å få hvert ord, hver frase, til å bety noe gir han en utrolig kvalitet også som live-artist.

Publikum klynger seg til lyrikken, og gjengir hvert rim med like stor entusiasme. Det legges ikke mye imellom fra noen hold.

I den umiddelbare nærhet av musikken blir det klart hvor mye Cez musikk faktisk har å si for publikum.

Fortsetter nedenfor

(akam1k3/Little Big Sister)

Cezinando ser ut til å ha, noe ufrivillig, fått rollen som emosjonell superhelt for en generasjon viss følelsesliv så ofte defineres gjennom skjerm. Men i de mest ektefølte øyeblikkene ser det ut til at opplevelsen blir for stor for å dokumenteres, selv for Insta Stories.

Det er et tegn på noe må oppleves fullt og helt når telefonene blir lagt bort.

Dobbel pyro 🔥

Den musikalske og den visuelle opplevelsen går hånd i hånd gjennom hele konserten.

Fra spindelvev på bandriggen til animasjoner og pyro, her settes alle kluter til for å gi publikum en så komplett opplevelse som mulig. Hvor ofte ser man pyro på Sentrum Scene egentlig? Vel, Cez har to typer med.

Effektene er dog bare kronen på verket på det som er en utrolig gjennomført konsert. Mannen som drøfter mellommenneskelige relasjoner på rim klarer å levere en konsert med like deler dansing og gråting.

Når sikkerhetsvaktene deler ut kleenex er det åpenbart at det ikke legges så mye imellom fra noe hold.

Fortsetter nedenfor

(akam1k3/Little Big Sister)

Emosjonell berg-og-dalbane

Konserten går mot slutten, og ikke overraskende rulles «Håper du har plass» ut. Om du trodde folk hadde sunget med nok for kvelden tok du feil. Det er nærmest overflødig for Cez å engang åpne munnen, men han gjør det likevel – heldigvis.

Sirkelen sluttes med «Kristoffer Robin» − en siste utblåsning i en konsert som bare kan beskrives som en fullkommen emosjonell berg-og-dalbane.

Fra euforiske kjærlighetserklæringer, via tusen mennesker som roper at de er «klar til å suge kukk», til sjelsettende allsang uten filter. Cezinando byr på alt, og det er bare å takke for magien.

Terningkast 6!

Cezinando gjentar konserten på Sentrum Scene lørdag. Også denne konserten er utsolgt.

PS: Vi møtte Cezinando på releasedag – les vår prat med godgutten her!

Se også: Anmeldelse: Er denne norske filmen verdt en titt?