Hopp til hovedinnhold
The Neighbourhood trommeslager Brandon Fried anklages for seksuell trakassering og sparkes etter anklager fra The Marias vokalist Maria Zandoya
Trommeslageren til The Neighbourhood sparkes etter anklager om seksuell trakassering (Instagram)

The Neighbourhood sparker Brandon Fried etter anklagelser om seksuell trakassering

Trommisen til The Neighbourhood får fyken.

The Neighbourhood har fått rikelig med oppmerksomhet den siste tiden etter det ble kjent at Billie Eilish dater bandets vokalist Jesse Rutherford. Det kan dog ikke sies å ha vært særlig positiv oppmerksomhet, da mange har reagert på aldersforskjellen og maktbalansen mellom paret.

Nå ser det ut til at den ikke så veldig heldige omtalelsen fortsetter, etter at et av medlemmene i natt ble anklaget for seksuell trakassering.

Det er vokalisten i indiepop-bandet The Marías, Maria Zardoya, som poster om hendelsen på gruppens Instagram-story.

Maria skriver at The Neighbourhood sin trommis befølte henne på en bar.

«Jeg var på en bar i går kveld, og jeg ble befølt under bordet av Brandon Fried, trommeslageren til The Neighbourhood. Det var en av de mest ukomfortable tingene jeg noensinne har opplevd. Det føltes ut som en invasjon av mitt privatliv og kroppen min», skriver Maria på Instagram.

The Marias anklager The Neighbourhood trommis
(Instagram/themarias)

Se også: Fansen rister på hodet av halloween-kostymet til Billie Eilish og Jesse Rutherford

Artisten avslutter posten med å oppfordre bandet til å skaffe seg en ny trommeslager og kaller Brandon for en komplett creep.

The Neighbourhood er raske med å svare og innfrir Marias ønske.

De kvitter seg i alle fall med Brandon.

Kun noen timer senere poster bandet selv en uttalelse på sosiale medier, hvor de skriver at Brandon ikke lenger kommer til å være et medlem av bandet.

«Vi er takknemlige for at Maria står frem. Vi har null toleranse for noen slags upassende oppførsel mot kvinner. Som følge av Brandons handlinger vil han ikke lengre være et medlem av The Neighbourhood», skriver bandet i uttalelsen.

Brandon Fried aka The Neihbourhood trommeslager
Brandon Fried er fired (Instagram/brandonfried_)

Omtrent samtidig som The Neighbourhood poster sin Instagram-story, gjør Brandon det samme. I posten unnskylder han seg til både Maria, bandet og fansen, og påstår at oppførselen hans skjedde som følge av alkoholproblemer.

Se også: Vogue saksøker Drake og 21 Savage

«Jeg er beklager så mye for dette til Maria. Mine handlinger er utilgivelige og ikke tolererbart. De reflekterer ikke hvem jeg er som person, men er tydelig en refleksjon av hvem jeg blir når jeg er påvirket. Det er tydelig at jeg må adressere mitt problem med alkohol som jeg nå søker hjelp for. Jeg vil si unnskyld til alle kvinner som har vært ofre for noen slags oppførsel som har fått dem til å føle seg ukomfortable eller krenket. Jeg beklager så mye for dette til The Neighbourhood og våre fans for å ha skuffet dem», skriver Brandon.

The Neighbourhood trommis Brandon Fried får sparken
(Instagram/brandonfried_)

Mens flere applauderer bandet for å agere så raskt, er det også flere som er kritiske og trekker Billie Eilish inn i miksen.

Noen lurer på om nulltoleransen mot upassende oppførsel mot kvinner ikke gjelder for Jesse. Flere påstår nemlig at han groomet Billie.

Andre poengterer dog at Billie er en voksen kvinne som kan bestemme selv, og at situasjonene ikke kan sammenliknes.

I etterkant av Marias anklagelser forteller en annen kvinne at hun opplevde det samme tidligere i år.

Kvinnen, som går under brukernavnet sofidilla på Instagram, poster det som skal være en samtale med Brandon fra mai i år der han beklager oppførselen sin etter en hendelse.

Hun avslutter Instagram-historien ved å poste sangteksten til Billies egen låt «Your Power». Artisten har selv sagt at sangen er et åpent brev til folk som utnytter, hovedsakelig menn.

Will you only feel bad if it turns out
That they kill your contract?
Would you?

(Instagram/sofidilla)

Billie har så langt ikke kommentert situasjonen selv.

Se også: Sydney Sweeney vs. troll: Familiemedlemmer tagges i bilder fra skuespillerens nakenscener

Les mer