Angrer på Stella Mwangi-slakten

10. okt 2008 kl. 00:00

De som har fulgt krangelen mellom manageren til rapperen Stella Mwangi og Natt&Dag, med Dagbladet i midten, er kanskje litt lei.

Saken er i utgangspunktet enkel; N&Ds Andreas Øverland slaktet STLs debutalbum Living For Music, og manageren Vicente Modahl kritiserte den drøye anmeldelse med enda drøyere kritikk.
(Han lurte blant annet på om journalisten ikke liker utenlandske jenter. Stella er norsk, men er født i Kenya.)

I det nye nummeret av Faro Journalen forteller Øverland at han nå skulle ønske han ikke hadde anmeldt Living For Music. Men ikke fordi han har forandret mening.

– Jeg angrer på karakteren og bråket. Ikke fordi jeg tok feil, eller ikke har ryggrad nok til å bære dritten, men etter å ha blitt stemplet som kvinnehatende rasist har jeg fått så mange vervemailer av Norsk Front, Norgespatriotene og andre ariske mailkontoer at jeg aldri igjen orker å gjøre noe lignende. Blir for mye hvit propaganda i ettertid.
Faro skriver at Øverland er kjæreste med musikkanmelder og rapper Christine Dancke, som selv gir STL-platen dårlig kritikk i Spirit, og da bladet spør om Dancke og han har en agenda mot Stella, sukker han følgende:
– Kvinnen (Dancke) var for snill med karakteren. Hun liker generelt ræva musikk bedre enn meg og er mer vulgær i smaken. Vi må ta et oppgjør på det der.

Stella Mwangi sier til 730.no at hun ikke vil snakke om saken. Men hun legger til at hun ikke kjente til sitatene i Dagbladet før lenge etter publisering, og at samtalene hun i ettertid har hatt med sin manager får bli mellom dem to.

Living For Music kommer i salg mandag 20. oktober, og utgivelsen feires med konsert på Livingroom i Oslo torsdag 16. oktober.

Mer om saken og relevante lenker finner du her.

Faro Journalen på nett.