Hopp til hovedinnhold
THE BADDEST BITCH ♥ (DISNEY)

Angelina Jolie som Maleficent: Hurra! Filmen: Tjaaa…

THE BADDEST BITCH ♥ (DISNEY)


Etter å ha blitt omtalt i et par år som «historien om Tornerose som aldri har blitt fortalt», så har Maleficent premiere i Norge og USA i dag. Angelina Jolie har rollen som heksa, og spiller mot blant andre
Sharlto Copley (District 9), hunken Toby Regbo (serien Reign), hunken Brenton Thwaites (serien SLiDE) og 16 år gamle Elle Fanning (undervurderte Super 8).

Disney-filmen tilhører dog selvsagt Angelina.


Bør man se den? Det er ikke så lett å bli klok på anmeldelsene, som er mer uenige enn de pleier.


(DISNEY)
 Den profilerte Rolling Stone
-journalisten Peter Travers er skuffet, og mener at hovedpersonen er bra, men at hun ikke får slippe til slik hun vil.


– Jolie kommer til festen klar for å bite, men filmen gir henne munnkurv. Selv om den bare varer i 97 minutter, så lunter den avgårde på en langtekkelig og besværlig måte.


The Village Voice
liker også innsatsen til Angelina, men hadde håpet på en mye tøffere film.


– Med mer
grrrl power, så skulle Maleficent være en dristig og vågal versjon av historien, men isteden har det blitt til vakker slumring av en feil, skriver gratisavisen, som føler at Maleficent kanskje ikke helt tør å fortelle det den egentlig vil si.


(DISNEY)
 Anmelderen til
The Hollywood Reporter
mener at filmen har sine keitete øyeblikk, men gir tommelen opp.


– Mørk trolldom som er utsøkt designet og følelsesmessig absorberende, skriver bransjebladet, som belønner med 8 av 10 poeng og hyller seksbarnsmoren Jolie.


Norges største avis VG
gir terningkast 4, og etter en lang oppsummering av filmens handling, avsluttes kritikken med at historien for svak, men at det hele ser fint ut.


– Selve historien føles for tynn til å strekkes til én time og førti minutter. Enkelte av scenen føles da også som umotivert fyllkalk. Sharlto Copley, som Stefan, er en trettende dust av en skurk. Men visuelt er filmen veldig fin: Dype skoger, magiske kreaturer og Jolies blodrøde lepper i 3D kan aldri bli helt verdiløst, konkluderer VGs anmelder.


(DISNEY)
 


– Et visuelt fengslende eventyr som mislykkes i å levere en tilfredstillende vri på historien om
Tornerose, skriver Variety, som tviler på at filmåret 2014 kommer til å kunne tilby like brilijant «øyegodteri» som denne produksjonen.

Bladet mener Disney kommer til å tjene mye på både filmen og Maleficent-produkter, og at Angelina er perfekt for rollen og gjør en formidabel jobb som heks.

Filmens regissør Robert Stromberg har vunnet Oscar-priser for beste art direction for James Camerons Avatar og Tim Burtons Alice in Wonderland. Makeup’en til Angelina er et samarbeid mellom hennes personlige sminkemester Toni G og filmeffektlegende Rick Baker. Fun fact: Angelina brukte Lady Gaga-Born This Way-promobilder som referanse under prosessen. Les mer her.


PS: Større enighet? Ryan Goslings regidebut slaktes i Cannes

Nyeste saker fra 730.no

Les mer