Hopp til hovedinnhold
ANGELINA JOLIE SOM CHRISTINE COLLINS (UNITED INTERNATIONAL PICTURES)

Angelina Jolie ikke bare babe

I sommer var hun tikkende sexbombe i den kommersielle actionorgien Wanted, men neste film for Angelina Jolie byr på lite kunstnerisk horeri. Skal man tro reklamen, handler Changeling om en kvinnes uovervinnelige styrke og store pågangsmot som senker en korrupt politiavdeling og starter en ny tid med verdighet og likhet for loven. Tung kost.

Handlingen starter en morgen i Los Angeles i 1928. Alenemor Christine Collins, spilt av Angelina, sier farvel til sin ni år gamle sønn, Walter, før hun drar på jobb som telefonoperatør. Men da Christine kommer hjem er barnet borte. Walter forblir sporløst forvunnet, men etter fem måneder dukker det opp en gutt som hevder å være hennes sønn. Noe som ser bra ut for politiet.
I et skrullete øyeblikk bestemmer Christine seg pussig nok for å ta med gutten hjem, selv om det ikke er Walter. Det skulle hun kanskje ikke gjort, men i alt kaoset ender hun faktisk opp med å bli en heltinne for de fattige og undertrykte som har blitt systematisk fucked av politet og styresmaktene.
Angelina Jolie spiller mot blant andre John Malkovich, mens Clint Eastwood har regien. Filmen er, som du kanskje har skjønt, basert på sann historie. USA-premieren finner sted denne uken og i Norge i januar.
Kanskje det blir en ny Oscar for den 33 år gamle seksbarnsmoren.

Traileren for Changeling:


Angelina kastet toppen på film allerede som 18-åring. Se det eneste minuttet som i dag blir husket fra Cyborg 2.

Les mer