Hopp til hovedinnhold
(ERIK FIVE GUNNERUD)

Angel Haze x 730: – Ikke spør meg om Azealia Banks!

(ERIK FIVE GUNNERUD)

Detroit-føde, tidligere New York-baserte Angel Haze har på kort tid blitt kjent som en av de vasseste, nye jentene i hip-hop. Dette til tross for at mange ble introdusert til 22-åringen via en krangel med Azealia Banks som ble ekstra stygg på Twitter, noe hun i etterkant angret. Gøyalt nok booket Øyafestivalen begge, men Azealia trakk seg. Vi tipper dog at sistnevnte ikke hadde toppet konserten til Angel, som gav full gass med liveband mens hun stormet rundt i publikum. Uten vakter. (Se video via vår Instagram.) Som om showet ikke gjorde oss til fans, ble vi ekstra glad i den morsomme engelen etter møtet vårt backstage.

730: Hei Angel… Whoa, litt av et show!

Angel: – Nææææh, for å være ærlig så er jeg skuffet over konserten min… 

WTF? Hva i all verden?

– Jo, for når jeg er på scenen så dømmer jeg meg selv ganske hardt, og jeg føler at jeg burde gjort det bedre. Men sånn er jeg bokstavelig talt hver gang jeg har konsert. Jeg er aldri fornøyd, noe som gjør at jeg jobber hardere.

Pleier du å hoppe av scenen og gå rundt blant publikum på den måten? Du hadde ikke engang med vakter…

– Egentlig ikke. Det er farlig, men jeg hater å ha vakter. Jeg gjorde det samme på Lollapalooza, og det var ekkelt… Jeg tror ikke folk forsøker å være slemme, men de er så røffe, så jeg endte opp med masse blåmerker. Jeg ville ikke ha med vakter, det er mye mer intimt uten, men den avgjørelsen kostet meg altså en del.

Fortsetter nedenfor.


(ERIK FIVE GUNNERUD)

Du har vært mye i Europa, men dette er første gang i Norge…

-Yeah, og det er pretty nice her… Bortsett fra alle de folka som later som de er statuer i gatene (Karl Johans gate). Åååååårgh, jeg vil drepe dem! Jeg hater dem! Jeg trodde først en av dem var en statue, og så plutselig begynte bitchen å blunke. «I was like, are you fuckin’ kiddin’ me??» Sorry, jeg orker ikke det der.

Hahaha…. så hva skjer med deg hjemme i USA om dagen?

– Jeg har gjort så mye at jeg går surr i hva som er Amerika og hva som er Europa… Jeg jobber en del i London, men jeg er basert i LA…

… til tross for at du «run New York»?

– Jeg hater New York! Byen gir meg klaustrofobi. Alle gatene er trange, med masse mennesker som løper rundt som små rotter. Det gir meg skikkelig angst.

Fortsetter nedenfor EP’en med blant annet den nevnte låten:

Du fremførte din nye singel…


– «Echelon»! Herregud, den låten var så teit da vi først begynte å gjøre den i studio. (Coldplay/Arcade Fire-produsent) Marcus Dravs kom med noen tulletekster som jeg måtte synge på i timesvis, før han sendte meg hjem for å lage ordentlig tekst. Jeg bare «fuck this, man»… Jeg hatet låten, jeg synes den sugde på ekte. Men så jobbet jeg med den og likte den. Jeg er ikke så god til å skrive braggadocious (skrytete) tekster, så jeg brukte en hel dag eller to.

Debutalbumet ditt er ferdig? Lyder det litt som «Echelon»?

– Platen er ferdig ja, men faen, nei, det høres ikke ut som «Echelon». Jeg har orkestrert albumet perfekt, så det er noe av alt, noe for alle. «Vil du ha Coldplay? Spor nr. 7», haha. Jeg gjorde sounden på platen mye lettere enn musikken jeg har gjort før, som er ganske mørk, med god hjelp fra Marcus (Dravs), Mike Dean, som har gjort mesteparten av Kanyes shit, Malay (alias James Ryan Ho), som gjorde Frank Ocean-albumet, Paul Epworth (Adeles produsent) og (den britiske gruppen) Rudimental, før de var kjente, da de bare chillet som Hackney-gutter… Hvem flere, hm… Isabella Summers fra Florence + the Machine…. Greg Kurstin (Sia, Kelly Clarkson, Pink, The Shins)…

Fortsetter nedenfor.

Det høres ikke ut som det blir en klassisk rapskive?

Fuck no! Hei, vi skal gjøre coverlåt av Kings of Leon-singelen «Supersoaker»… Jeg elsker Kings of Leon.

Wow, «Supersoaker»? Har du egentlig skjønt hva den låten handler om?

– Haha, nei, egentlig ikke. Det er ingen supersoaker’ere (vannpistoler) i låten eller videoen, men det blir en bra coverlåt, haha!

Du sier musikken din blir lystigere enn før. Betyr det mer kommersiell og radiovennlig?

– Njaaaa, men det er også det at jeg har hatt det gøy. Jeg er glad! Det er derfor jeg konstant viser tennene mine…

Du har fine tenner!

(Angel gliser og flasher en drøyt hvit, sjukt perfekt tanngard.) – Thaaaaanks! Jeg har jobbet hardt for disse. Jeg fikk akkurat høre at tennene mine er «white as fuck», hahaha, hvem sier sånt?

Lul… Okay, så når kommer debutalbumet?

– Jeg forsøker å gi det ut 1. januar, fordi jeg er dramatisk. Labelen bare «hell no», men jeg sier det likevel til alle. 1. januar! Så hvis de utsetter så er det de som ser teite ut. Så ja, 1. januar.

Er du lei av å snakke om Azealia Banks?

– Ja, vær så snill, ikke spør meg om henne…

Fortsetter nedenfor.

Vel, okay… meeeeen, du vet hun kansellerte Øyafestivalen? Ganske trist.

– Nei, vet du hva? Det er ikke trist. Haha… Jeg tror hun er syk eller noe… Men hei, jeg vil henne bare vel. Jeg har ikke noe stygt å si om henne. Jeg er en person kan fucke opp én gang, men aldri to. Haha….

Du referer til Twitter-beefen som kom litt ut av kontroll?

– Yeeeeah….. (Kompis fra Universal Music sier – beleilig nok – at intervjutiden er over, og Angel Haze flasher sine kritthvite tenner og gir oss en high five. <3)
 
Se også: Rå jentealarm: Angel Haze (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer