André 3000 fra OutKast om depresjonen, Big Boi, filmen og soloalbumet

28. aug 2014 kl. 00:00
HEISANN (SONY)

HEISANN (SONY)


Da OutKast spilte på Øyafestivalen i Tøyenparken for bare noen uker siden fikk de stort sett bare hyllest for showet og terningkast 6 kastet etter seg. (Bortsett fra Dagsavisen som ga dem 1, mens andre mente de hadde et kvinnefiendtlig visuelt uttrykk.)

På privaten er ikke alt like greit for André 3000, som snart er aktuell som Jimi Hendrix i filmen All Is by My Side.  forteller han New York Times at han trengte rollen for sin egen del.

– Først sa jeg «jeg er for gammel, jeg har grått hår. Få en ung, ukjent gutt til å spille Hendrix». Jeg takket nei, men de ga seg ikke. Helt ærlig, så trengte jeg det i livet, Hendrix reddet meg på en måte. Jeg var i et ikke-så-veldig-bra sted, bare et veldig mørkt sted hver dag. Jeg trengte noe å fokusere på som kunne få meg ut av depresjonen. Av og til nå du er alene kan du la deg selv gå til grunne. Men jeg visste at hvis jeg ble med på et prosjekt med en haug med forskjellige mennesker, så kunne jeg ikke skuffe dem.


Fortsetter nedenfor.

SE BILDER AV OUTKAST PÅ TØYEN I OSLO HER (HÅVARD JØRSTAD/730)


Hvis du trodde årets jubileumsturné var starten på et stort, planlagt comeback må du tro om igjen.

– Jeg husker at jeg sa da jeg var rundt 25 at jeg ikke ville bli en 40 år gammel rapper. Jeg er 39 nå, og jeg mener det fortsatt. Jeg er en så stor fan at jeg ikke vil infiltrere det med gammelt blod.

Three Stacks har likevel gjort noen gjestevers de siste årene, og har hjulpet store navn som Jay Z, Gorillaz, T.I., Frank Ocean og Beyoncé. (På hennes kjapt glemte cover av Amy Winehouses «Back to Black» for The Great Gatsby.)
– Jeg slet med de versene. Jeg sitter ikke og skriver lenger, jeg bare gjør det ikke. Nå blir jeg bare ordentlig inspirert hvis en artist jeg virkelig liker inviterer meg. Hvis Future ringer og sier «Hey man, jeg vil at du skal gjøre dette», så vil jeg ikke skuffe Future. Jeg vil ikke skuffe Lil Wayne eller Drake, fordi jeg elsker dem. 


Fortsetter nedenfor.


DRE SOM JIMI HENDRIX (DARKO/FREEMAN/SUBOTICA))

Men turné er vel stas, André? Dessverre, nei.

– For å være helt ærlig, så planla jeg aldri å gå på scenen igjen på den måten. Hvis det føles som imitasjon eller karikatur vil jeg heller gå videre. Men jeg ville gjøre det nå på grunn av kidsa [i publikum], det føles godt å vite at de er lykkelig. Jeg får egentlig ingenting ut av å opptre. (…) Det føles godt å kunne se på Big Boi og si «hey man, vi klarte det.»

Comeback-showet på Coachella i California i april fikk mye lunken kritikk, og André forklarer at han ikke var forberedt.

– Hodet mitt var ikke tilstede. Noen timer før konserten fikk jeg beskjed om at Prince og Paul McCartney skulle være der. Jeg føler meg ikke bra, og idolene mine står ved scenen… Så da showet startet var jeg lei meg og følte meg forferdelig. I hodet mitt var jeg allerede på hotellet da konserten var halvferdig.

Prince ringte noen dager senere, og det var faktisk den første gangen jeg pratet med ham. Han sa «Når du kommer tilbake vil folk bli imponerert. Og hvordan imponerer du folk best? Bare gi dem hitlåtene.»
Jeg forklarte ham at jeg egentlig ikke ville gjøre det. Da sa han: «Jeg har vært der, jeg har prøvd å gjøre andre ting. Etter at du har gitt dem hits kan du gjøre hva som helst.»

Fortsetter nedenfor.

ANDRE OG ERYKAH BADUS TENÅRINGSSØNN
SEVEN (INSTAGRAM)

I intervjuet forteller Dre at han de siste årene har vært fulltidspappa for sønnen Seven (16), som flyttet inn for to år siden for å gå på skole i Atlanta. Han har også brukt mye tid på å male og tegne, blant annet for å planlegge hva han skulle ha på seg på scenen. Det betyr likevel ikke at han har lagt musikken helt på hylla.

– Jeg har veldig lyst til å gi ut et album. (…) Dette høres kanskje morbid ut, men hvis jeg hadde dødd i dag, så har jeg mange halvferdige låter på harddisken, og det vil jeg ikke.

André vet dog ikke når platen eventuelt slippes, og svarer særdeles filosofisk på spørsmålet.

– Når du føler det, så er det rett. Hvis du ikke føler det, hvorfor? Helt ærlig, tenk på det. Hvorfor gjøre det? Hvorfor?


Hele intervjuet kan du lese her.

Første trailer: Se norgesaktuelle André 3000 som Jimi Hendrix