Hopp til hovedinnhold
Blir amerikanske Parasite like gøy? Kang-ho Song, Hye-jin Jang, Woo-sik Choi og So-dam Park i originale Gisaengchung (Arthaus/CJ Entertainment)

Den amerikanske versjonen av Parasite skal ha med Avengers-stjerne?

I forrige måned ble det kjent at sør-koreanske Bong Joon-ho teamer opp med amerikanske Adam McKay for HBO-serien Parasite – basert på årets store Oscar-vinner.

Etter intense buderunder mellom blant andre Netflix og HBO, trakk altså sistnevnte det lengste strået. Noe de trolig er ekstra glad for i kjølvannet av den historiske Oscar-oppsvingen.

Rollebesetningen – og handlingen – til serien er ennå ikke annonsert, men ifølge Collider ser Mark Ruffalo ut til å få en av hovedrollene.

Kanskje karakteren Kim Ki-taek, i filmen spilt av Song Kang-ho; Sør-Koreas mest berømte skuespiller.

HBO vil verken bekrefte eller avkrefte castingen, men minner om at det er mye som gjenstår.

Song Kang-ho som Kim Ki-taek i Parasite, Mark Ruffalo kanskje til HBO-serien Parasite (Arthaus/CJ Entertainment, Marvel/Disney) Ja, 730.no har snedig nok lagt på streken på Marks øyne.

Mark Ruffalo er i dag best kjent som Bruce Banner/Hulk fra The Avengers-filmene. Han er Oscar-nominert tre ganger, for henholdvis The Kids Are All Right (2010), Foxcatcher (2014) og Spotlight (2015).

(Avengers: Endgame var kun nominert til Oscar for beste visuelle effekter, og tapte mot 1917.)

Mark Ruffalo i Thor: Ragnarok (Marvel/Disney)

I fjor ble Adam McKay nominert til tre Oscar-priser – beste regissør, film og manus – for Vice.

Han er også produsent av HBO-serien Succession (og regissør av piloten), som nylig vant Golden Globe for beste dramaserie.

Parasitt, som den heter i Norge – Gisaengchung i hjemlandet – vant fire Oscar-statuetter; beste film, regi, manus og internasjonale film.

Regissør Bong Joon-ho ble Oscar-kveldens store seierherre (Kevin Winter/Getty)

Parasitt er den første filmen som ikke er på engelsk til å vinne Oscar for beste film. Det er også første gang en koreansk film vinner prisen, samt første gang samme film vinner prisene beste film og beste internasjonale film.

Den mørke thrillerkomedien, med klassekonflikt og sosial urettferdighet som rød tråd, følger den fattige, flittige familien Kim og deres rike arbeidsgiver, familien Parker. La oss ikke si noe mer. Hvis du ikke har sett filmen: Hold på hatten!

Se terningkastet som Parasite får av 730.no her

Bong Joon-ho tok i mot prisen for beste regissør foran sine helter Martin Scorsese og Quentin Tarantino, som begge også var nominert. Se takketalen til Bong hvor han snakker til Marty og Quentin her.

Les mer