Hopp til hovedinnhold

Amerikansk versjon av dansk superserie

(AMC)

Forbrydelsen gikk sin seiersgang på dansk fjernsyn i 2007, og sørget for at nesten 40 prosent av den danske befolkningen benket seg foran tv-en ved sesongens avslutning!

Med over to millioner danske seere, to Emmy-nominasjoner for beste internasjonale drama, samt suksess i utlandet, har Søren Sveistrups krimserie blitt sett på som noe av den beste skandinaviske underholdningen en kan oppdrive på tv. Den britiske avisen The Guardian beskrev BBCs pågående visning av serien som «one of 2011’s biggest hits».

Men selv om britene er fans; som skaperne bak The Office kunne ha fortalt deg så vil amerikanerne gjerne ha det på sin egen måte, og i kjølvannet etter suksessen med seriene Mad Men og The Walking Dead har kanalen AMC valgt å plukke opp den danske kritikerfavoritten og gjøre en amerikansk versjon.

Fortsetter under traileren.


The Killing, som er seriens engelske tittel, tar for seg etterforskningen av drapet på en ung jente, og fletter sammen en rekke historier som trekker handlingen og avsløringene fremover på mesterlig vis. Sveistrups manuskript er kjent for sin intense stemning og evne til å mistenkeliggjøre tilnærmet samtlige av karakterene i historien. Ut i fra traileren å bedømme ser det ut til at The Killing heldigvis (for de som ikke har sett Forbrydelsen) følger den danske oppskriften slavisk.

Som en honnør til originalen har den amerikanske remaken gitt skandinavisk-lydende navn til flere av karakterene. I hovedrollen finner vi Mirelle Enos (fra HBOs Big Love) som spiller den kvinnelige etterforskeren Sarah Linden. Hennes trasse partner portretteres av svenske Joel Kinnaman (Snabba Cash), og Michelle Forbes fra True Blood spiller offerets mor.

The Killing har premiere i USA 3. april, er du av den utålmodige sorten – og hypp på dansk dynamitt – kan vi anbefale 730 prøver seg på dansk superhunk

Nyeste saker fra 730.no

Les mer