Amerikansk sossekarma for Ida Maria

27. sep 2011 kl. 00:00
LOL (THE CW)
LOL (THE CW)

Okay, nå står ikke verden til påske: Den nesten headbangerbare rockelåta «Bad Karma» ble i natt spilt under sesongåpningen av selveste Gossip Girl. Og noen i designerkulissene på settet der borte må like Ida Maria veldig godt, for dette er andre gang musikken hennes legges som lydspor til dollarserien. I mars 2009 ble «Oh My God» brukt for å promotere episoden The Age of Dissonance, som kickstartet andre del av GGs sesong 2. Denne gangen var det under en opphetet diskusjon om brudekjoler mellom snotty Leighton Meester alias Blair Waldorf og hennes skrekkelige svigermor-to-be at refrenglinja til den kjære Nesna-jenta vår ble brukt som en slags kommentar til scenen som utspilte seg.
 
Vi twitret Ida og spurte om hun visste at låten ble benyttet, noe hun gjorde: – Seff! Må jo ha tel salt i grøten! 😀
Se også: Britisk MILF til Gossip Girl
 

Runde 5 av Gossip Girl åpnet ellers med litt cougar-sex mellom Chace Crawford alias Nate Archibald (med dårlig hår) og Liz Hurley, boller i ovnen (og sikkert masse brus i nesa for jålene fra Upper East Side på party i LA), og ikke minst en ti-tolv gullkorn fra den mystiske sladrekjerringa med catchphrasen «XOXO». Sesongstarten ble etterfulgt av første episode i (heisann? –>) Rachel Bilson-satningen Heart Hart of Dixie, men den skal vi komme tilbake til.

Kommersielt fun fact: I mai 2008 ble Ida Maria-sangen «Keep Me Warm» brukt som avslutning på sesong 4 av Grey’s Anatomy. En sending som hadde mer enn 20 millioner seere.

Se også: Ida Maria disser Katy Perry
 

Akademisk fun fact: Ida Maria har en original vri på sanseapparatet som gjør at hun tenker i farger. Når hun lager sanger, ser de ut som fargemønster på netthinnen hennes, mens hvert tall og hver bokstav har en egen fargenyanse. D er for eksempel blå. Stevie Wonder, Pharrell Williams, Maria Mena og Billy Joel (!) har også denne skavanken, som kalles synestesi på fagspråket.