Amerikansk deal for Madcon

11. nov 2008 kl. 00:00

Mange har spekulert i hvor og når Madcon signerer med et amerikansk musikkselskap, og etter lang tid med forhandlinger, fikk VG lov å annonsere bekreftelsen i mandagens utgave; Oslo-duoen er i ferd med å skrive under kontrakt med Universal Republic.

Den New York-baserte etiketten, som er i Universal Music Groups gedigne familie, har en rekke kjente artister i stallen som Madcon kanskje kan hygge seg med på firmafester.

Madcon byr på toppløs Triana Iglesias.

Blant andre Amy Winehouse, Chamillionaire, Mika, 3 Doors Down, Marley-brødrene Damian og Stephen, India.Arie, Jack Johnson og Gabriella Cilmi. 
Universal Republic har også Europa-favoritten Crazy Frog, samt Lil Waynes popkompis Kevin Rudolf.

– Dette er så galskap, sier Tshawe/Yosef til avisen på telefon fra Frankrike. – Det er nå det virkelig begynner! Når vi tar USA følger resten av verden automatisk etter.

Europeisk hip-hop er lite attraktivt i USA, men en deal med en amerikansk Universal-etikett med en europeisk USA-suksess som Amy Winehouse, kan gjøre susen.

Ikke uventet planlegger Madcon å slippe «Beggin’» som første singel.

I forbindelse med søndagens World Music Awards, hvor gutta fikk prisen for beste skandinaviske artist, forteller Yosef til VG at de traff en rekke kjendiser. Noe som var med å forandre hans forelskelse.

– Jeg har alltid hatt en greie og et crush på Alicia Keys. Men da jeg så Beyonce, forandret alt seg. Beyonce er fra en annen planet.