Hopp til hovedinnhold

♫ Altas alternative DJ Khaled går ut mot hatere i debuten – se førpremiere!

Fredag 8. mars slipper Alta-gutten Håkon Guttormsen alias HÅWK sin solodebut «Balle». Førpremieren får du hos 730 nå – se videoen nedenfor!

Håkon alias «#1 producer from the motherf*cking pole» (ifølge ham selv) kjenner vi allerede som bidragsyter i NorthKid, verdens nordligste boyband. Nå går HÅWK i en helt annen musikalsk retning, men han lover heldigvis at det ikke skal bli mindre boyband i monitor på si.

Som første innslag som produsent-artist aka Finnmarks svar på DJ Khaled er «Balle» et stikk til alle kritikerne med nedovermunn. Bli kjent med HÅWK nedenfor!

Sjekk ut førpremiere på «Balle» her: 

Hei Håkon! Hvordan går det om dagen?

– Hei 730! Det går veldig bra. Endelig får jeg mitt producer-navn på Spotify! Bare litt stressa. Jeg holder meg opptatt 24/7, jobber med flere fete mennesker atm!

Du har tidligere vært band-gutt. Hvorfor debuterer du nå som produsent-artist?

– Serr, jeg kanke synge for shit. Men jeg kan skru 😎 Selv om jeg ikke har gullstrupen elsker jeg å skrive / lage sanger, jakte etter god sound og melodier som er fete.

Skjønner! Kan du fortelle litt om… Eh. Balle? Hva handler sangen om, hva er budskapet?

– BALLE, en KALD beat fra Nord-Norge! BALLE handler om livet mitt, eller… Mitt mission; å lage beats og musikk for meg og andre artister, hvor jeg oppover årene har måttet takle mye kritikk på min musikksmak. Det er litt sånn… Spørsmål om jeg har dårlig taste? Største frykten til en produsent/komponist/artist. Men jeg slipper låta med god selvtillit, da jeg har forstått at, seff har jeg god musikksmak, den er bare litt… Egen!

«Skal jeg tråkke opp i redet ditt og disse din musikk?»

– Denne setningen er rettet veldig til at når du hører eller lager musikk, får du en comment «Sånn musikk er teit/ Det er ikke bra musikk» Hvordan kan noen som helst si det? Hvem har svaret på hva bra musikk er… Alt tolkes forskjellig.

Men apropos kritikk, hva ville du kritisert andre for? Hva irriterer deg?

– Hvorfor reiser folk enda seg opp 10 min før flydøra går opp og vi kan gå av flyet? Kofferter rases ned fra hyllene, skaller ned folk og alle skviser inn i hverandre… Kaos! Folk som ikke kan chille er også irr. Akkurat forlatt studio og det tikker inn en melding, «HEI FÅR DU MIKSA DEN GREIA I LØPA NESTE TIMEN EL’?»

– Mye jeg irriterer meg over as. Jeg er jo tross alt finnmarking. HAN KALDTE MÆ HÆSTKUK, SÅ Æ GANJA HAN. Er så sykt mange som har stempel, på ALT. «Åja du er den typen ja. Du driver med sånt ja…» Gidder ikke rænte masse på stempel-settere, men de er sykt irrrr.

Du sier du blir demotivert og sliten av kritikken – men hva gjør deg motivert?

– Nå blir det mykt / dypt her. Sex. Hud, Pupper, SPRIT, PENGER, nei…

– Sterke følelser… Min største motivasjon. Jeg liker å klatre høyt, kjenne på høydeskrekken, kjenne på frykten for å dø. Jeg graver inni meg selv for å finne de mest ekstreme følelsene, da dette gir så sykt bra musikk tilbake! Jeg kan sitte å grine i studio bare for å stille inn huet. Tenke på triste ting som ER TRIST. Jeg blir motivert av bra musikk. Bra musikkvideoer. Bra kunst. Ting som er gjennomtenkt. Ekte greier som vekker følelsene og inspirerer meg.

https://www.instagram.com/p/Bs5nreNhMka/

Det er en kontrastfylt låt med både sjanger- og temposkifte underveis. Hva er tanken bak dette?

– I denne låta er det mye tanker overalt. Jeg tror den representerer mitt forhold til musikk veldig godt. Den er… akkurat som meg. Akkurat nå er jeg på et punkt i livet hvor alt er kaos. Heads up; musikken fremover blir KAOS.

Kan du ta oss gjennom prosessen din når du lager musikk?

– Jeg «slider» som oftest inn i DM’en til folk jeg synes er fete, spør om de er keene på en session. Noen ganger er det rett i studio. Andre ganger trenger de å høre at det er verdt det. Lættis. Dette går også andre veien seff. Når vi er i studio bruker jeg som oftest første … Halvtime, timen til å bli kjent. Føler det er viktig. Noen ganger clicker man med en gang! SYKT DIGG, og man kan begynne å mekke noe asap fordi man viber. Det kan også være stunder vi bare sitter å viser hverandre musikken man har vokst opp med og hva man fucker med. Etter litt muscial-emotional knowledge setter vi bare i gang. Og jobber til vi har noe dope! Noen ganger flere låter på en sesh.

Dette er jo veldig annerledes enn slik vi er vant til å høre deg fra NorthKid,hvorfor så brå forandring? Vil det bli mindre boyband i monitor fremover?

– Livet mitt er en karusell. Hodet mitt er en karusell. Dette MÅ ut, og er bare begynnelsen! Det er så sjukt mye vilt som blir å komme fremover som toucher så mange områder, følelser og stemninger at det er helt vilt. Hjertet mitt ligger i NorthKid og jeg kommer aldri til forlate bandet. Vi cooker opp masse musikk til fremtiden, men det kan ofte ta tid da vi er et helt band med mange kreative hoder. Tvert i mot, det blir mere boyband i monitor fremover!

Se også: HÅWK og NorthKid tolker Astrid S

Les mer