Hopp til hovedinnhold
Sofie Albertine og Kristoffer Robin alias Albertine & Rubin (Tobias Myklebust Fjeldheim)

Videopremiere: Vidunderlig norsk R&B-debut 🇳🇴

Angrer du på noe du sa?

Eller tenker du mest på det som forble usagt?

Tingene som aldri ble sagt er tematikken på debutsingelen til Albertine & Rubin.

Albertine & Rubin er rykende fersk som duo, men til tross for ung alder har begge lang fartstid i den norske underholdningsbransjen.

23 år gamle Kristoffer Robin Severinsen alias Rubin har spilt i bandet Iffy Orbit i en årrekke, og produsert for andre artister, deriblant Pasha.

Du har kanskje sett Sofie Albertine Foss i Blank på NRK? 21-åringen driver også med dans, og var også å se i filmen Battle.

Albertine & Rubin slapp nylig sin første singel «Alt jeg aldri sa», og i dag har 730 premiere på musikkvideoen, som følger et par gjennom flere tiår.

Se premiere nederst i saken!

Hvordan ble dere en duo, Albertine og Rubin? 

– Det kom ganske tydelig frem fra vi begynte å seshe sammen at vi resonnerte med mye av det samme. Alt fra lydene, budskapene til visjonene utfoldet seg veldig naturlig fra første session, så likte vi hvordan vi sammen kunne tilføye våre feminine og maskuline preg til en låt. Så ble det 1+1 til slutt.

Hvordan vil dere selv beskrive musikken deres?

– Musikken vår befinner seg vel i et krysningspunkt mellom lyrisk R&B og pop, men ofte i drømmende, svevende og kosmiske landskap. Vi finner begge universet/ spesifikke frekvenser/meditasjon veldig treffende og fascinerende, og det er også noen av de største inspirasjonskildene våre til musikken.

Fortsetter nedenfor

View this post on Instagram

🪐Cosmic creative love coming your way

A post shared by 𝐀𝐋𝐁𝐄𝐑𝐓𝐈𝐍𝐄 ۞ (@sofie.albertine) on

Skjønner. Hva handler «Alt jeg aldri sa» om?

– «Alt jeg aldri sa» handler for oss om egoet, stoltheten og normenes plass i valgene vi tar. Alt vi aldri sier og gjør som egentlig ligger veldig naturlig i oss, men låta ender i konklusjon om å endre mønstrene og flowe mindre fryktløst.

Hvilke norske artister inspirerer eller motiverer dere mest?

– Gabrielle har alltid inspirert mye både lyrisk og musikalsk, og Astrid S sitt arbeid er også veldig inspirerende. Vi har hørt mye på musikken til Vandbakk og Pen Gutt, og DIGGER også sounden til Autolaser.

En god miks! Hva er idéen bak musikkvideoen?

– Idéen er basert rundt forskjellige karakterer fra diverse epoker, og hvordan alle disse sjelene sitter ovenfor de samme tidløse utfordringene. Vi ønsket å flette det sammen med tidligere liv, slik at vi kunne spille alle karakterene og møte hverandre på forskjellige steder både fysisk og symbolsk.

Fortsetter nedenfor

Musikkvideoen er en reise gjennom flere tidsperioder (Skjermbilde, Virtue Norway)

Godt tenkt! Albertine, du driver med skuespill også. Er det vanskelig å kombinere med musikken? 

– Det er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt, heller tvert imot, og jeg føler jeg aldri vil gjøre det ene uten det andre. Begge formene flyter så godt sammen for meg kreativt, og jeg ønsker også å eksprimentere med å kombinere uttrykkene sammen gjennom flere musikkvideoer og live-opptredener.

Hva er den ultimate drømmen deres?

Albertine: – Jeg var nylig i LA og så Wisdome sin vanvittige «New Media Art Exhibit» gjennom projektor & VR-kunst, så har siden det drømt om å gjenskape eller videreføre det til Norge/Skandinavia i kombinasjon med en gig. Det er noe av det villeste og nydeligste jeg har opplevd, m hånda på hjertet.

Rubin: – Vi gikk jo bevisst inn i et norsk prosjekt nå fordi det føltes veldig riktig, til tross for at jeg har skrevet på engelsk i alle år. Med dette prosjektet er foreløpig drømmen for meg å kunne nå frem til hvem enn som relaterer og bare skape videre!

Sofie Albertine Foss har regissert videoen til «Alt jeg aldri sa». Se premiere her: 

«Alt jeg aldri sa» er produsert av Kristoffer Robin Severinsen alias Rubin.

Se også: Denne Oslo-gutten got next

Nyeste saker fra 730.no

Les mer