– Alt fra mors død til å danse mollyfjern på homoklubben Elsker

18. feb 2018 kl. 00:00

Big Daddy Karsten låt for låt ?

A post shared by Big Daddy Karsten (@bdkazoolian) on
Big Daddy Karsten er ikke bare fet fordi han valgte å kalle seg Big Daddy Karsten. (S/o til
Big Daddy Kane.) Han er også en rå rapper – som kan lage ordentlige låter. Ja, og så er det relativt ikonisk å være en (åpent) homofil norsk rapper. Respekt.


Sørlandsgutten lar livet sitt være en rød tråd på albumet
Katta ute av sekken, som han her brekker ned låt for låt for 730. 
Hør på platen mens du leser nedenfor.

Katta ute av sekken er en skive som har vært vanskelig å gjøre, samtidig som den har vært sykt viktig for meg i forbindelse med å jobbe meg gjennom sykt vanskelige ting. Den handler om alt fra mors død til å danse mollyfjern på homoklubben Elsker. Den tar for seg følelser som angst, sorg, glede og sinne og er min reise fra sommeren 2015 til og med høsten 2017.
«Gå»

– Dette er den første låta jeg gjorde med Tom12″. Sommeren 2015. Jeg var mye på Østlandet fordi mamma lå på sykehuset i Drammen og jeg trengte å lage noe motivasjonsmusikk. Ting var bekmørkt den ene dagen og litt lysere neste dag. Husker da jeg spilte den for mamma på sykehuset, eller sånn som den hørtes ut da, og det er første gangjeg merka at hun virkelig anerkjente hva jeg holdt på med og virkelig satt pris på musikken min. Produsert av Tom12″
«Trygg reise Pt.1»

– To uker etter at mamma døde måtte jeg skrive noe, få litt utløp og selv om det er en låt til mamma er det nok en låt som var enda mer for meg. Den handler om det jeg følte der og da. Denne låta er kanskje den mørkeste låta jeg har gjort noen gang og mer ekte enn dette tror e ikke du får meg. Produsert av Tom12″ og co-produsert av Remy Melbye.
«Veiskille»
– Det har gått en stund siden mamma døde og jeg begynner å deale med litt flere ting enn tapet av henne. Jeg skjønner på dette punktet at jeg må ut av skapet på et eller anna tidspunkt. Jeg har begynt å ruse meg litt igjen etter en periode så og si nykter og tar noen oppgjør med meg selv. Denne handler om å ikke la angsten vinne og tørre å ta de riktige valga for seg selv. Produsert av Bøbben og co-produsert av Tom12″ og Remy Melbye.
«Judaskysset»
– En av mine beste venner som har fått vite at jeg er skeiv har begynt å oute meg til folk i og utenfor rusmiljøet i Arendal og det føles som det største sviket jeg noen gang har vært utsatt for. Nydelig melodisk trap-produksjon av Martin Thørnblad og co-prod av Tom12″
«Hei»
– Når du har vært i et miljø hvor negativitet er en så vanlig del av hverdagen at andres energi manifisterer seg i din egen er det viktig å ta grep. Denne handler om å ikke la andre sette begrensninger for din egen utvikling. Produsert av Tom12”.
«Sitter i saksa»
– Det er sommeren 2016 og jeg har nettopp flytta til Oslo og funnet ut at jeg ikke er lokalkjendis og bestemmer meg for at det er trygt å utforske seksualiteten min. Jeg møter til noe som egentlig kun skal være et sextreff, men som ender opp med å bli min første ordentlige forelskelse. En skikkelig ulykkelig en. Produsert av GaffelBeats.
«Danser med ulver»
– Single and ready to mingle, haha! Denne perioden er det sex drugs and rock n’roll for å si det sånn, hehe… Og det var en mad fin periode. Dette er vel første låta på skiva hvor jeg smiler på ordentlig og elsker livet mitt litt, faktisk. Produsert av illeig, co-produsert av Tom12″
«Ensom»
– Håpløs romantiker kan man vel si at jeg er selv om jeg også er en i overkant promiskuøs type, hehe… Denne er vel ikke trist, mer litt oppgitt. Ble litt forelska igjen, var vel ikke så gjensidig denne gangen, hehe… Men en tiltrekning som likevel gjorde at vi endte opp med å treffe hverandre titt og ofte. Denne beaten er produsert av det jeg vel må kalle en av mine første rapmentorer fra Arendal. Han kaller seg for Krüger og har base i Bergen. Flink fyr. Nok en gang co-produsert av Tom12”, og aldri har vel Sølvi Wang hørtes mer urban ut, haha!
«Hold kjeft»
– Etter å ha fått mye positive tilbakemeldinger etter å ha stått frem fra noen, er det alltid en eller annen som skal slenge litt med leppa. I dette tilfellet flere, og ikke direkte til trynet mitt, men alle andre. Vær litt mer forsiktige med hvem man snakker dritt om og til hvem folkens, det kommer alltid frem i lyset. Eller better yet, vær tøff nok til å si det direkte til trynet til noen hvis du skal være så svær i kjeften. Anyways, veldig fornøyd med denne, nominert til Gaygalla-pris, morsom video fra fetisjklubben SLM av Kong Halvor også. Produsert av Blackout og co-prodda av Tom12”.

 

«Trygg reise Pt. 2»

– Ting har begynt å komme litt mer i vater, jeg har kutta dop og alkohol, savnet etter mamma er der enda, men det er litt mer håndterlig enn før. Jeg tror at når man mister den ene personen i verden som alltid har hatt ryggen din og elsket deg betingelsesløst, vil savnet alltid være der. Dette er meg som trenger å snakke litt til mamma, rett og slett skryte litt om hvordan ting går for tiden, samtidig som å annerkjenne at det fortsatt ikke er så lett som man ønsker. Jeg kunne virkelig ønske at mamma kunne se meg på dette punktet og kanskje gjør hun det også, hvem vet. Produsert av Tom12″ co-produsert av Remy Melbye og Titanbeats. 

 
Anotha one: Big Daddy Karsten sitter i saksa (VIDEO)