Hopp til hovedinnhold

– ALT er flaut

SANDRA LYNG JR. DONALD & DOLLY-FJES (CAPITOL/PARLOPHONE) 

– Litt sånn «nye Madonna» uten iskjekspuppene?

Denne beskrivelsen av portugisisk-amerikanske Sky Ferreira kom via en av Norges mest eminente musikkprodusenter, og hadde nok gjort den lekre 20-åringen kry som fy. Den Los Angeles-baserte popartisten og modellen er nemlig ikke fremmed for å tjuvlåne 80-tallslyd & looks fra sine store idoler som Madonna og Blondies Debbie Harry.

Ferr-hææ-ra? Ok, du husker henne kanskje (?) fra Uffies «Pop The Glock»-video:

Eller via sin Bloodshy & Avant-produserte singel «One» fra 2010:

Vel, klokka går og det søte andefjeset består. Etter mye om og men ligger veslas debutalbum I’m Not Alright endelig an til å droppe på tampen av 2012, med drahjelp på produksjonsfronten fra Garbage-vokalist Shirley Manson, samt Greg Kurstin (Britney Spears, Sia, Kylie Minogue) og Jon Brion (som bidro tungt på Kanye Wests Late Registration-album). Lillemor har selv uttalt at hun har droppet ‘electropop-soundet’ til fordel for en mer Blondie-inspirert retning. For å varme opp til settet, slippes straks EP’en Ghost, som er produsert av nevnte Brion.
 
Førstesingelen «Everything is Embarrassing» kom med Grant Singer-regisserte visuals mandags morgen. Se & hør her:

Like? Sky Ferreiras Ghost dropper 16. oktober via Capitol/Parlophone. Det loves mye 80-tallssnop for både ører og øyne (minus iskjekspuppene, altså).
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer