Hopp til hovedinnhold
Dette vet vi om nye Gossip Girl
Slik ser Gossip Girl anno 2021 ut (HBO Max)

Alt du må vite om nye Gossip Girl!

Gossip Girl vender tilbake åtte år senere.

I 2019, syv år etter den siste episoden av den ikoniske serien ble sendt, begynte ryktene om en reboot å svirre. Det vekket blandede følelser hos fansen. Noen var i ekstase, mens andre mente at man «ikke burde røre det som allerede er gull».

En reboot blir det likevel, og ryktene ble bekreftet senere samme året.

Nå gjenstår det bare å se hvordan den nye serien utspiller seg over ti episoder når den kommer på HBO Max.

(HBO Nordic blir snart til HBO Max.)

Originale Gossip Girl får omstart med ny gjeng (The CW)

Originale Gossip Girl får omstart med ny gjeng (The CW)

Her er det vi vet om nye Gossip Girl så langt + nye behind the scenes-bilder fra innspillingen:

1) Innspillingen begynte våren 2020, og serien slippes i år.

Rebooten skulle i utgangspunktet ut i fjor høst, men i likhet med mye annet ble innspillingen utsatt som følge av koronapandemien.

Men fortvil ikke, serien skal etter planen komme i løpet av 2021. HBO Max-innholdssjef Kevin Reilly bekreftet dette til Vulture i mai. Akkurat hvilken dato serien premierer er ennå ikke kjent.

Til tross for utsettelser startet omsider innspillingen 26. oktober. Det bekreftet 18-åringen Emily Alyn Lind, som har landet en av hovedrollene i den nye serien, på Instagram.

– Det er definitivt vanskelig under korona. Vi blir testet to ganger om dagen, så vi blir i vår egen boble og henger bare med hverandre. Men det hjelper faktisk mye. Vennskapene i showet er ment å være de der vi har kjent hverandre for alltid, sier hun til Dazed.

Emily Alyn Lind den første dagen med innspilling av nye Gossip Girl (Skjermdump/Instagram)

2) Rebooten fokuserer på en ny gruppe med New York-tenåringer.

I nye Gossip Girl følger vi en ny gruppe tenåringer åtte år etter den originale serien, skriver Deadline.

Med det vil naturligvis sosiale medier spille en stor rolle, og samtidig vise hvordan det har vært med å endre samfunnet.

Josh Schwartz,, medskaper av serien, forklarer hvorfor Serena van der Woodsen, Blair Waldorf og de andre opprinnelige karakterene ikke er med videre.

– Vi følte at en versjon med rollebesetningen som voksne, uavhengig av utfordringen med å få tak i skuespillerne, ikke føltes som en gruppe voksne som ble kontrollert av «Gossip Girl». Vi følte at det var noe interessant ved at vi alle er «Gossip Girl» på vår egen måte. Hvordan det har utviklet seg og å fortelle historien gjennom en ny generasjon av Upper East Side high school-tenåringer føltes riktig, sier han på en pressetur ifølge Deadline.

Emily Alyn Lind, Jordan Alexander, Savannah Smith og Zion Moreno på settet til den nye Gossip Girl-serien (Raymond Hall/GC Images)

Joshua Safran, manusforfatter av den originale Gossip Girl-serien, er også involvert. Det gjør han sammen med Josh og Stephanie Savage sitt produksjonsfirma Fake Empire, Alloy Entertainment fra Warner Bros og CBS.

– Det er bare et nytt blikk på dette samfunnet i New York, og ideen om at samfunnet forandrer seg kontinuerlig. Så hvordan har denne verdenen endret seg, hvordan har sosiale medier og effekten av det endret seg? Alle disse tingene gjør at vi kan se på verdenen 12 år senere i motsetning til å bare gjøre om historien, sier Joshua til The Hollywood Reporter.

3) Kristen Bell returnerer som fortellerstemme.

I sesongfinalen av den originale serien får seerne endelig se kvinnen som har lest opp de mange «Gossip Girl»-innleggene gjennom hele seks sesonger. Stemmen bak er ingen ringere enn den amerikanske skuespilleren Kristen Bell, også kjent fra Veronica Mars.

Nå gjør hun comeback i Gossip Girl-universet. Det bekreftet TVLine allerede i november 2019.

– Gossip Girl har alltid vært et så morsomt show. Jeg hadde det veldig bra den første gangen. Det er de samme skaperne, Josh og Stephanie, som jeg elsker. Det var et lett ja, sa Kristen til ET Canada Live da.

Den velkjente stemmen gjør trolig at den nye serien føles velkjent – selv om castet og historiene er helt nye.

Kristen Bell (Jim Spellman/Getty Images)

4) Karena Evans regisserer de to første episodene.

Av til sammen ti episoder vet vi allerede nå at det er Karena Evans som står bak de to første.

– Joshua Safran har funnet en perfekt partner i Karena for å illustrere hvordan sosiale medier, Upper East Side og verdenen har endret seg siden Gossip Girl hadde premiere for 13 år siden, sier HBO Max-leder Sarah Aubrey i den uttalelse, skriver CBR.

– I tillegg samsvarer lidenskapen hennes for inkluderende historiefortelling med Joshua, og vi er stolte av å ha henne på denne reisen med oss.

Hun har i tillegg til å regissere filmer og serier laget musikkvideoer for blant andre SZA, Coldplay og Drake. For sistnevnte har hun blant annet regissert «God’s Plan», «Nice for What», «I’m Upset» og «In My Feelings».

– Jeg kunne ikke vært mer spent på at Karena skal lansere den nye serien. Hennes visjon, stemme og lidenskap er unik. Det er en ære og et privilegium å få jobbe med henne, og jeg kan ikke vente med at alle skal se hva hun har planlagt, sier Joshua i en uttalelse.

Karena Evans (Thomas Lohnes/Getty Images)

 

5) Rollebesetningen og navn på hovedkarakterene er allerede kunngjort.

Når en nærmest ikonisk serie skal gjenskapes, er det klart det er interessant hvem som skal spille hovedrollene.

Code Black og Revenge-skuespiller Emily Alyn Lind (18) spiller hovedrollen Audrey Hope, som «har vært i et langvarig forhold og lurer nå på hva mer som er der ute» melder Deadline.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Den offisielle Instagram-kontoen til Gossip Girl har delt både navn og et lite hint om hovedrollene.

Den canadiske sangeren og skuespilleren Jordan Alexander har landet rollen som Julien Calloway.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Rollen som Monet de Haan spilles av NYU-student og nykommer Savannah Smith. Det blir med det hennes første store rolle.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

28-åringen Zión Moreno har tidligere vært å se i filmen K-12 og Netflix-serien Control Z. Nå trer hun inn i rollen som Luna La.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Thomas Doherty (25) har blant annet vært å se i Disney-filmen Descendants 2 og HBOs Catherine the Great. Nå skal han spille Max Wolfe.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Den amerikanske skribenten, redaktøren og forfatteren Tavi Gevinson (24) spiller rollen som Kate Keller.

Tavi ble verdenskjent da hun som 12-åring drev motebloggen Style Rookie.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Eli Brown (21) fra Pretty Little Liars: The Perfectionists trer nå inn i rollen som den tilsynelatende privilegerte Otto «Obie» Bergmann IV.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Modellen og skateren Evan Mock skal nå spille Akeno «Aki» Menzies. Han er også fotograf, og har blant annet tatt bildene på Travis Scotts Astroworld-turné. Han skjøt også Justin Biebers seneste Drew House-kampanje. Rollen i Gossip Girl blir hans første skuespillerjobb, melder Deadline.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Rollen som Zoya Lott spilles av Whitney Peak, som tidligere har vært å se som Judith i Netflix-serien Chilling Adventures of Sabrina.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

6) Kostymedesigneren fra den originale Gossip Girl-serien returnerer.

Det er i hvert fall noen kjente fjes, riktignok bak kulissene, som returnerer til rebooten. Kostymedesigner Eric Daman stylet Serena og Blair i det ene ikoniske antrekket etter det andre. Nå er han med videre for å kle opp de nye karakterene.

– OMG jeg er så glad for å være en del av den nye Gossip Girl-generasjonen. Det har vært utrolig å se dagens ungdommer oppdage og binge Gossip Girl i disse tider. Jeg er veldig spent på å glede og inspirere alle fans med noen deilige, trendsettende moter, sier han til Teen Vogue.

Jordan Alexander og Emily Alyn Lind (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images)

7) De nye karakterene vil referere til de originale.

Dette er det nok mange som lurer på. Vil den nye serien adressere karakterer som Serena, Blair, Chuck og Dan? Eller er det som om de aldri har eksistert?

I et intervju med Entertainment Tonight forteller Joshua at han rebooten og den originale serien eksisterer i samme verden, akkurat som i «Marvel-universet».

– Jeg ville elsket at alle kom tilbake hvis de ville. Det universet eksisterer fortsatt. Karakterene snakker om Serena, Blair, Chuck og Dan.

På spørsmål om om Penn Badgley ville komme tilbake som Dan Humphrey, svarte Safran: «Jeg vet ikke, jeg håper det. Nå som du har sagt det, vil jeg at det skal gjøres.»

Eli Brown og Whitney Peak (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images)

8) Mer mangfold!

Det er ikke uvanlig at serier som gjør comeback mange år senere er mer inkluderende og politisk korrekte. Nye Gossip Girl er intet unntak.

– Det var ikke mye representasjon i den første serien. Jeg var den eneste homofile manusforfatteren der, tror jeg. Selv da jeg gikk på privatskole i New York på 90-tallet reflekterte det ikke hva som var å se i Gossip Girl, sier Joshua Safran i et intervju med Vulture.

– Denne gangen er ikke alle hovedkarakterene hvite. Det er mye skeivt innhold i denne serien. Det handler mye om hvordan verden ser ut nå, hvor rikdom og privilegium kommer fra, og hvordan du takler det.

Zion Moreno og Savannah Smith (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images)

Skuespiller Emily Alyn Lind (18) uttalte seg i et intervju med Dazed om viktigheten av å vie større plass til LHBT+-historier.

– Vi lager en serie i 2020 og 2021. Det er veldig viktig for oss å ikke bare snakke om disse tingene, men også uttrykke dem som normale ting som unge opplever. Det bør ikke være denne nye, spennende tingen å snakke om, det bare eksisterer. Det handler om å normalisere ting som tidligere var annerledes eller tabu, sier hun.

Ta første lille sniktitt på det nye Gossip Girl-universet her:

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gossip Girl (@gossipgirl)

Se også: Dette vet vi om Emily in Paris sesong 2

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer