Allerede trippel platina

30. mai 2009 kl. 00:00

Melodi Grand Prix-suksessen til Alexander Rybak gir ham ikke bare forsider, toppsaker, internasjonal oppmerksomhet og mange nye, potensielle jentevenner.

23-åringen smir selvfølgelig mens jernet smelter ved å kombinere oppstyret med butikk, og Fairytales er allerede en gedigen kioskvelter.
Etter det 730.no erfarer har musikkselskapet EMI snart solgt (shippet) 100 000 eksemplarer av Alexanders album, ett døgn etter at platen kom ut, i tillegg til det digitale salget.

(Hvis man laster ned hele albumet hos Platekompaniet, får man med to «PK-eksklusive» bonusspor, selv om det ene også er tilgjengelig hos iTunes. I skrivende stund har albumet 5 av 5 stjerner hos sistnevnte.)

I Norge tilsvarer 30 000 eksemplarer platinastatus, så Fairytales er altså mer enn tre ganger platina. Sjelden kost for en debutartist.

VG skriver at Alexander tjener omtrent 9,60 kroner per solgte album, men bransjeaktører 730.no har snakket med sier at dette tallet er basert på en royaltyavtale langt lavere enn det normale, selv for en standard artistavtale. 

MPG-stjernen hadde angivelig et sexy nok forhandlingsgrunnlag til å vippe opp denne summen betraktelig.

I Norge alene kan singer-songwriteren og felespilleren altså på rekordrask tid være sikret en million kroner fra musikksalget. I tillegg kommer salget fra de 20 andre landene hvor albumet nå også lanseres (hvor han ikke kan gå i fred på gatene), samt konserter og reklamekampanjen med Tine, noe som utgjør flere millioner.

En situasjon som vil gjøre ham ennå mer attraktivt, og som igjen vil kunne gi ham flere «fairytales» å synge om i fremtiden.

Ifølge Side2 forteller Alexander Rybak til VGs papirutgave at han er overrasket over at han kan tjene så mye.

– Jeg har lyst på en flatskjerm-TV. Men den må ikke være for stor. I tillegg har jeg alltid hatt lyst på et sånt vindsurfebrett, sier Nesodden-gutten.

Alexander Rybak til 730.no: – Jenter? En veldig trist historie…