Hopp til hovedinnhold

– Alle involverte burde skamme seg

Selvfølgelig måtte Saw V få dårlig kritikk, men produsentene bak filmen hadde kanskje ikke forventet mer slakt enn hele filmseriens blodide scener tilsammen.

Terningkast 1-anmeldelser er heldigvis mer underholdende enn midt-på-treet-kritikk.

Her er noe av det pressen i USA sier:

Los Angeles Times mener filmen er skutt som en dårlig TV-film og at skuespillet er så stivt at det hele blir like spennende som støvballer som blir tatt av vinden.

– Det er ikke et godt tegn når det er mindre smertefullt å se noen putte hånden sin inn i en bordsag enn å høre (skuespillerne) fremsi sin dialog.

New York Times mener den nyeste delen av filmserien som puttet «torturporno» i ordbøkene er rett og slett kjedelig, litt tam og veldig selvhøytidelig.

– Det virker som filmen tror at folk bryr seg om Saw-mytologien, i motsetning til å få kick av Saw-metoden for latterlige drap a la barokkens tidperiode.
Skuespillerne får også gjennomgå. 
– Mesteparten av tiden og energien brukes på et av de treigeste rollefigurparene i skrekkfilmens historie, skriver anmelderen, og referer til Saw Vs politiagentduo, spilt av Costas Mandylor og Scott Patterson.
New York-avisen konkluderer med at voldsverket forsøker å stille en rekke spørsmål, men at det eneste man egentlig lurer på er «who cares»?

Hollywood Reporter åpner med å referere til et sitat brukt i filmen; «Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me». 

– Vel, alle som er involvert med Saw V burde skamme seg.

Bransjebladet mener manusforfatterne ikke engang har klart å komme opp med nok grusomme torturredskaper, og at publikummet i kinosalen så ut til å kjede seg under visningen. Igjen får Mandylor og Patterson pes. 

– Det virker som de kniver om hvem som kan fremføre det stiveste skuespillet.

New York Daily News mener det femte kapittelet er like skuffende som en Halloween-godtepose fylt med rosiner, og er vittige på engelsk med blant annet «Saw V gore fest just doesn’t cut it».

– Skuespillerne ser ut som de har det vondt, selv når de ikke ser en svingende øks kutte deres overkropp i to, skriver avisen. Filmen får én av fem stjerner, og produsentene blir bedt om å slutte å torturere Saw-fansen med løfter som ikke blir holdt.

I helgen stilte tilhengerne likevel opp på kino i USA. Saw V spilte inn over 200 millioner kroner, kun slått av en litt annen sjanger; High School Musical 3 åpnet med nesten 300 millioner kroner.
Utenom de nevnte supertalentene Costas Mandylor og Scott Patterson, har filmen med blant andre Tobin Bell, Betsy Russell, Meagan Good og Julie Benz. Sistnevnte har semirelevant erfaring fra serien Dexter. Regissørdebutanten David Hackl er bak kameraet.
Saw V har premiere i Norge 14. november.

Traileren for den nye filmen og ikke pene klipp fra de forrige.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer