Hopp til hovedinnhold
Alexandra reagerer på at TIX ikke vil beklage (Instagram/AlexandraBacks, Instagram/TIXmusic)

Alexandra Backström til TIX: – Si unnskyld!

Alexandra Backström synes ikke at Andreas Haukeland alias TIX er den eneste som fortjener en unnskyldning.

Instagrammeren, som til daglig jobber med kommunikasjon og PR, deler i dag flere kritiske innlegg på Instagram.

Bakgrunnen er sangtekster som Backström mener er skadelig for unge menneskers mentale helse. Et tema TIX tross alt er veldig opptatt av.

Alexandra skriver direkte til TIX på Instagram.

– Jeg bare tenker på at om @tixmusic får offentlig unnskylding for hva en anmelder har skrevet, så er det på tide at noen stilles ansvarlig for dette, skriver hun, og legger ved eksempler på sangtekstene til TIX.

Det neste innlegget er en samling av noen av Andreas’ kontroversielle tekster.

27-åringen har mer enn én låt hvor kvinner omtales som horer. Han bruker også fargerike beskrivelser som «brannsår i underlivet» og «00 sikler på dicksa».

Alexandra Backström forklarer videre hvorfor hun mener TIX bør beklage.

– Mental helse er viktig, men det er fader meg likestilling også, og @tixmusic sa selv etter debatten i går at han ikke angrer på uttalelsene i låtene sine.

– Vel, som kvinne er jeg støtt. Plis, ta kvinner på alvor. Vi er ikke horer, luremus, chicks som vil ha dicks. Si unnskyld, skriver hun.

– Norges mest populære fyr kaller kvinner for horer, at de skal få gnagsår i underlivet og skjenkes, og folk synes det er helt ok.

Alexandra Backström synes den store debatten rundt TIX’ negative anmeldelser fremstår som et PR-stunt.

– Oppstandelsen rundt uttalelsen til anmelderen til Dagbladet føles som et PR-stunt, fordi TIX ikke er villig til å reflektere rundt sine egne uttalelser og holdninger, skriver hun.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Alexandra Marie Backström (@alexandrabacks)

Hun trekker også frem artisten Ane.Fin, som var den som ble oppfordret til å gråte hos Lindmo i sin MGP-anmeldelse i Dagbladet.

– Og glem ikke at «grin på Lindmo»-uttalelsen ikke står i anmeldelsen av TIX, men av @ane.fin sin låt, en veldig talentfull ung kvinne som også har en podcast om MENTAL HELSE.

– En selvsagt unødvendig kommentar, men den kan fint referere til hvem som helst annen artist som har vært på Lindmo med en mørk historie. Jeg kommer på flere. Fordi i dagens klima må man nesten ha det for å i det hele tatt bli vurdert for spalteplass og tv-tid.

– Og hei @ane.fin – låta di er dritfin, du er rå og jeg beklager at alle disse mennene bruker din låt for å rope så høyt om seg selv.

Alexandra krever en unnskyldning fra TIX (Instagram/AlexandraBacks)

Avslutningsvis beskriver Alexandra hvorfor hun mener at Andreas bør beklage sangtekstene, og ikke avfeie dem som uproblematiske.

– Sexpress, sex uten samtykke og voldsomt utseendefokus er blant de største årsakene til psykiske plager blant kvinner. Derfor er det relevant at @tixmusic må stå til ansvar for sine egne uttalelser og handlinger, nå som han har stilt seg i bresjen for mental helse. Takk for meg.

730.no har bedt TIX om svar via Universal Music. De opplyser at han ikke er tilgjengelig for en kommentar i dag. Vi oppdaterer dersom han på et senere tidspunkt har et svar til Alexandra.

Se også: DaBaby skriver til JoJo Siwa (17) etter at han kalte henne en bitch

Nyeste saker fra 730.no

Les mer