Alesso: – Kygo er fantastisk!

23. nov 2014 kl. 00:00
(UNIVERSAL MUSIC)

(UNIVERSAL MUSIC)

Fra ung fyr i Stockholm, til kjent DJ i de fleste av verdens hjørner. 

Alessandro Lindblad alias 
Alesso har gjort det stort innen houseverdenen, og samarbeidet med typer som Calvin Harris, Tove Lo, Sebastian Ingrosso og Ryan Tedder. Jeg snakker med en meget ydmyk og chill 23-åring, som nettopp har tour’et et spicy Asia. 


Fortsetter under

Hei! Først vil jeg bare si at jeg er en stor fan; musikken din er awesome!

– Takk!

Vær så god! Hva skjer? Hva gjør du på for tiden?

– Akkurat nå er jeg i Stockholm, bare lager musikk, går på møter, sånne ting.
Kult, har du hatt noen fine konserter i det siste?

– Ja! For noen uker siden var jeg i Asia, jeg hadde en turné der. Jeg var i Hong Kong, Tokyo og Bangkok. Det var veldig kult.

Fortsetter under 

Det høres sånn ut! Din største hit akkurat nå er «Heroes» featuring Tove Lo. Hvordan var det å jobbe med henne?
– Det var fantastisk! Hun er en super talentfull låtskriver og artist. Jeg hørte om henne for litt over et år siden, og jeg syntes hun var veldig, veldig flink. Hun var unik og hadde sin egen sound, så jeg tok kontakt med henne, hun svarte, og vi hoppet i studio sammen! Alt gikk veldig raskt; vi hadde samme visjon om hvordan låta skulle høres ut. Det var gøy!

Ja, jeg synes stemmen hennes var perfekt til den sangen, så good job! 

– Takk!
Akkurat nå er «Heroes» på 8. på norske Spotifys toppliste. Hva synes du om det? Det må være litt gøy med all den internasjonale oppmerksomheten du har fått?

– Det er en super følelse å se hvordan låta blir satt pris på over hele verden, og at naboene våre liker den… Norge liksom, det er fantastisk.
Ikke sant? Jeg har sett musikkvideoen også, den er ganske kul!

– Ja, vi hadde det veldig gøy da vi laget den!
Fortsetter under 


ALESSO & CALVIN (UNIVERSAL MUSIC)

Det ser slik ut. Uansett, i fjor kom du på en 13. plass på DJ Magazine’s liste over topp 100 DJ’er. Hvordan føles det å være oppe i toppen blant store navn som Avicii, David Guetta og Tiësto? Er dette noe du hadde forventet da du først startet?

– Nei, for å være ærlig så bryr jeg meg ikke særlig om slikt. Ja, jeg er glad og takknemlig for at fansen har stemt på meg, og pusher meg videre og heier på meg. Men jeg synes ikke det er rettferdig å lage en liste over «beste dj’er». Det som er viktigst for meg er at folk heier på meg generelt og setter pris på arbeidet mitt.
Ja, det ser nå ut som du har en del fans! 

– Jeg har de beste fansene i verden! De er flotte.
Takk! Har fansen gjort noe superrart på konsertene dine? Sånn som med JB, hvor en fan (?) kastet en vannflaske på ham…

– Hahah! Ja, altså, noen ganger kaster folk ting opp på scenen. Noen har kastet opp undertøy og slikt, tro det eller ei. Og en gang var det en dritsvær type i Tyskland som hoppet opp på scenen og stod rett ved siden av meg under konserten. Han var altfor svær til at noen klarte å flytte ham, så han stod nå der. Det var litt sært.

Fortsetter under


Haha, så morsomt! Og weird. Hvor ser du deg selv om fem år?

– Forhåpentligvis gjør jeg fremdeles det jeg gjør i dag. Jeg elsker livet mitt akkurat nå; jeg elsker å lage musikk, dra på turneer, reise. Og selvfølgelig håper jeg at jeg har samarbeidet med mange talentfulle artister.
Ja, apropos det; hvilken artist vil du aller helst samarbeide med?

– Det er mange talentfulle artister, men er det en jeg virkelig vil lage en låt med, så er det Chris Martin fra Coldplay.
Åh, det hadde vært fantastisk! Vet om du om noen kule norske artister da?

– Ja, hva heter han… Kygo?
Kygo ja!

– Han er fantastisk, han liker jeg.

Fortsetter underDet er han. Har du hørt om noen andre? CLMD? Cashmere Cat?

– Nei, faktisk ikke.
Du får sjekke de ut!

– Det skal jeg definitivt gjøre.
Så, er det noen pene norske babes du kunne tenkt deg å møte da?

– Haha, ingen! Jeg har en kjæreste.


ALESSO MED ZAC EFRON <3 (INSTAGRAM)

Oisann, jammen da skal du få slippe å svare på det spørsmålet! Da kan du heller svare på: kan du synge?

– Haha, om jeg kan synge? Jeg skulle ønske det… Jeg synger for meg selv, eller hvis jeg får en god idé til en sang. Men jeg synes ikke jeg har noe særlig god sangstemme. 
Vel, jeg måtte spørre.

– Hehehe, kanskje jeg skal putte en sang hvor jeg synger selv, på et fremtidig album…

Gjør det! Jeg ville absolutt ha hørt på den, den hadde blitt en hit. Men, over til det siste, og kanskje viktigste, spørsmålet: kommer du til Norge snart?

– Absolutt! 
Yes! Seriøst? Du har masse fans her! Nå blir de glad.

– Ja, 100%! Og det gjør meg glad av å høre det. Jeg vet ikke når jeg kommer, men jeg skal definitivt få det til å skje.
 


ALESSO THE HUNK MED MARNIE THE DOG <3 (INSTAGRAM)

Se også: Vi møtte norgesaktuelle Tove Lo i Oslo <3