Hopp til hovedinnhold
(MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES/AKAM1K3/WARNER)

Aldri og alltid med Arif: ♫ Låt for låt + VIDEOPREMIERE

(MICHAEL RAY VERA CRUZ ANGELES/AKAM1K3/WARNER)

Årets Urørt-vinner har gått fra artistnavnet Phil T. Rich til sitt «government name» – nærmere bestemt sitt ekte fornavn; Arif. Dette omtrent samtidig med dagens slipp av Aldri & alltid; 26-åringens første utgivelse for oppgraderte Warner. Den lange EP’en har mørkere spor enn hva mange forventer fra fyren som fikk halve Norge til å hoppe og rope «den bitchen er gal», men den Axxe- og Tailors-produserte lyden kler han gøtt. Og ja; pass på at du ser far live. Sertifisert stjerne på scenen.

Hør hele platen her, mens du leser hva Arif forteller 730 om hver låt nedenfor – og husk å se hans nye musikkvideo helt nederst på siden. Wow.


Aldri & alltid ble gjort fra desember/januar til juni/juli. Jeg planlag konseptet ganske tidlig, og var bestemt på at soundet skulle være mørkere, og mer seriøst. Jeg ville ha de overgangene der hvor låtene fader inni hverandre, og jeg ville ha en jente som satte en viss stemning for musikken. Og ikke minst understrekte bakgrunnen for låtene. Kom så tok færdiih var mer for å bevise meg og alle andre at jeg kunne rappe på norsk. Jeg gjorde uttalige mange features i 2012, og følte jeg hadde bevist resten av Norge at å rappe på norsk ikke var en sak for meg. Derfor ville jeg utvikle soundet og musikken. Med det sagt så er ikke dette en «stilendring», jeg ville bare vise flere sider av meg, og det vi driver med ikke er begrenset til noen sjanger. Musikk er musikk.

«VEKK MEG OPP»: Frykt

– «Vekk meg opp» representerer følelsen frykt. Produsert av Axxe, co-produsert av meg. Låta ble gjort i desember/januar. Dette er den eneste låta jeg har gått tilbake på, for å finpusse i løpet av prosessen vi gjorde Aldri og Alltid. Dette er kanskje min favoritt fra prosjektet. Jeg tror det er fordi den skildrer så godt hvor jeg var hen i livet. Jeg er ikke en person som klager eller sutrer, jeg har nesten nulltoleranse for det. Men akkurat i denne perioden av livet mitt hadde jeg det veldig tungt. Jeg sluttet jobben min i juni 2012. Sjefen mente jeg kom til å dukke opp i løpet av måneds tid. Ga ut Kom så tok færdiih i august, håpet og nesten regnet med at jeg kunne få endel gigs. Men nei. Så i desember var jeg helt blakk, slet med diverse personlige problemer, og alt var bare fucked! Jeg husker etter vi gjorde låta så var jeg og Axxe så sultne at vi samlet mynter fra studio, dro til meg og gjorde det samme og klarte å skrape opp 20 kr som var nok for en pizza-slice på 7-Eleven som vi delte. Eneste jeg tenkte var; aldri mer. STOR SHOUTOUT TIL AGNES aka Capo for å hjelpe oss med å sette prikken over I’en! Much obliged darling!

«VÅKEN»: Sorg

– Låta handler i bunn grunn om at ingenting varer evig, så la oss sette pris på det vi har, for tiden er luksus vi ikke har råd til å miste. Det er akkurat de samme trommene som på «Vekk meg opp». Jeg ville bruke de elementene, men lage noe helt annet enn det første sporet. Dette er en av de låtene jeg liker best, men den var veldig spesielt å høre på fordi det var utenfor min komfortsone. Låten er veldig naken og strippet. Enten liker du den, eller ikke. Overgangen her er helt magisk!

«SUPERTANKER»: Sinne

– Du kan spørre hvilket som helst rapper/musiker fra Norge eller hvor som helst. Alle har tenkt «hvorfor spiller han/hun der istedenfor meg» Hvorfor er de på tv og ikke jeg? Hvorfor, hvorfor, hvorfor!?!!» Jeg kaller det rapperegoet. Jeg husker ikke hva som trigget det, men det dukket opp. Produksjonen er gjort av Jo Morten (Whimsical), Axxe og koringene er gjort av R&B-kongen Seyem. Jeg vet ikke jeg, jeg bare gikk inn å gjorde det jeg kan best. Det gikk ganske fort og smertefritt. Jeg respekterer, og til tider ser opp til mange rappere her i landet, men det er ganske få som rører meg. Det er min mening da, haha! Jeg hadde ikke gjort det her hvis jeg ikke syntes jeg var dop. «Sier bare dekk til en bitch, Tommy Shariff.» C’mon on, son! Ikke fuck med meg. Jeg GJØR dette!
Da at Jo Morten ble med i prosessen var en ære. Jeg og gutta var fan av han når vi var yngre. Var også interessant å høre historiene om norsk rap fra back in the day! Svær shoutout til JoMo aka Whims!

«HADEM»: Hat

– Axxe og jeg hørte på masse Faithless, Prodigy og The Streets da vi gjorde skiva, og dette kommer klarest frem på denne låta. Jeg tok opp tre-fire forskjellige vers og tok opp tre forskjellige refreng. Noe stemte bare ikke. Vi var ute etter et refreng som var euforisk… nesten opera. Så ringte vi opp dyktige Hanne som bare trengte noen timer på å fikse det. Melodien og teksten på refrenget er skrevet av Axxe og Hanne! Shoutout til Hanne! Takk for hjelpen.

«HUN BRUKER MEG»: Glede

– En av de eldste låtene på prosjektet. Vi vurderte å ikke ta den med fordi vi ikke følte at den skle inn soundmessig, men etter at vi satt den sammen med resten så var det en no-brainer. Det er vel «the gift and the curse» for meg og Axxe når vi jobber sammen. Begge er perfeksjonister og begge har en tendens til å overtenke. Tailors på produsentbiten og Seyem på hooket. Veldig tropisk, NuDisco-følelse over det hele, og den hadde nok passet bedre i sommer, men vi bestemte oss i januar på at hele prosjektet måtte ut i høst. Temamessig så er det ganske straight forward, en jente bruker meg, men jeg føler meg ikke brukt, det er goodtimes hele veien. Et fun fact er at alle rappere jeg har vist denne låta til, smiler bredt når de hører «alt har en bakdel og fordel, men med din ass så er det en fordel og ha en sånn bakdel». Slicketydick-shit, baba! Gigantisk shoutout til mine brødre Tailors!

«JUNGEL»

– Dette var egentlig en hel låt, men jeg ville ta bort versene og heller ha en kaotisk, forvirrende interlude. For dem som ikke kjenner meg som person vil tenke at det var random å ta den med, men tro meg det er ingenting random med musikken vi gir ut. Jeg vil – og liker – å ha kontroll, og ikke minst mitt preg på alt som jeg gir ut. Det er tross alt mitt liv jeg deler med dere.
Rett etter Urørt-finalen så ble verden nesten snudd opp ned. Alle skulle ha en bit av meg. Til tider så føltes det litt som en jungel.

«LA MEG SE DEG»: Bekymringsløs

– Denne låta er Axxe all the way! Beaten var gjort før jeg kom til studio. Han sa han bare «lekte litt». (Jezzuz for et geni!) Vi jobbet med forskjellige refreng, men Axxe tok ansvar og sang noe sexy greier. Følte det manglet noe på bridge’en, så jeg fikk Agnes til å komme innom og koret med meg. Fortsatt så følte vi at det manglet noe! Ringte Emilio, han kom inn, og sang sin del. Men det manglet fortsatt noe. Så i god BAWS-GÆNG-stil pitchet vi ned beat og vokal, voila! Færdiih! Denne låta symboliserer egentlig at jeg har fått en litt mer bekymringsløs hverdag, og mer frihet til å gjøre hva jeg vil. (…) – Svær shoutout til Ali aka Rynkebys støre sønn! Mike grattis med alt playboy! Takk for alt min bror! Jazz aka Krazy Koala «fux alle b» shoutout til homie Danzo akaDj Cake rammen på coveret! Thank u sir! Og hele jævla BAWS! Hadde aldri gjort dette uten dere! Og takk til alle som sjekker ut EP’en! Peace x Love fo lyfe!

NB! Her er Arifs kliss nye, skumle, mektige, teatralske, semimetaforiske video, regissert av Kristoffer Klunk. $$$e her:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer