Hopp til hovedinnhold
VELDIG HYGGELIG + PEN SVENSKE (SONY)

Aldri mer Avicii for Andreas

VELDIG HYGGELIG + PEN SVENSKE (SONY)


Andreas Moe er en jättesöt singer/songwriter fra Stockholm, som skrive
jättefine sanger om kjærlighet og andre digge/triste ting.

Tidligere i år varmet den langhårede svensken opp for Kodaline på John Dee, og førstkommende lørdag er han tilbake for å spille på intime Crossroad Club i Oslo. Vi gleder oss! Sjekk ut Facebook-eventet her for detaljer.


Lyst å vinne billetter til deg og en venn? Se konkurransen nederst saken.

Vi møtte Andreas i Oslo for en liten prat, som du kan lese under mens du hører på den ferske EP-en Ocean via Spotify.  


Hei Andreas!

– Forstår du svensk?


Jaa, det går helt fint.

– Vi svensker kan være litt treige av og til, dere nordmenn prater så altfor fort.


Skånsk er litt vanskelig å skjønne, tho.– Enig. Jeg er forresten halvt norsk, så dette kommer til å gå fint.


Så kult! Hvor i Norge?

– Trondheim. Det har jeg litt slekt, men det er ikke ofte jeg er i Norge.

Fortsetter under 

Vi elsker «Ocean», forresten! 


– Ååå, tusen takk!


Men du, vi hørte at du har noen backyard-sessions hjemme hos folk. Hvordan startet det? – For meg er det veldig viktig å ha nær kontakt med de som hører på musikken min, jeg vet selv hvor viktig det er for meg når jeg hører på musikk. Så da dro vi med oss noen koselige lamper, litt chips og en scene hjem i hagene til folk. Det var jättemysigt– Det var også utrolig kult å føle seg ønsket. At folk ville at jeg skulle spille, og at de kunne låtene mine.


Vi har seff stalket deg på Insta… 


Sånn apropos den bildeteksten over, hva er det mest «cringeworthy» du har sett på sosiale medier?


– Jeg er litt sånn at jeg er flau over at jeg er flau, om du skjønner? Egentlig så synes jeg at folk bare burde få lov til å gjøre det de vil. MEN altså, når folk poster en selfie med caption «When a heart breaks, it don’t break even». Altså
HELT ÆRLIGT vad ville du med den här bilden? Haha.


– Andre ting som er vondt å se er jo når folk prøver å være hemmelighetsfull, men likevel vil ha oppmerksomhet. Type et bilde der de ser ned i bakken og så skriver de under «Jeg kan ikke tro at dette nettopp skjedde» eller «Kommer aldri til å glemme det». Jeg bare forstår det ikke, haha!


– Min første tanke er jo «Men gud, vad hälder du på med?» og min andre tanke er jo «men gud, vad hälder jäg på med?». Jeg kan jo ikke akkurat dømme andre.

Fortsetter under svensk super-collab

Andreas, du samarbeidet jo med stekekongen (og Findings-aktuelle!) Aviicii for en stund siden. Kunne du tenkt deg å gjøre noe sånt igjen? 

– Nei. Jeg føler jeg har gjort det og er litt ferdig med det. Selvsagt er det fint å ha hatt «en vei inn», og jeg tror at det er bare fint at noen får litt push fra for eksempel MGP eller Idol. Men det er singer/songwriter jeg er, og jeg vil ikke bli identifisert som en house-artist. 

(Red. anm.: Andreas har også lånt bort vokalen sin til den Findings-aktuelle svensken John de Sohn… Og de nederlandske EDM-kongene Tiësto og Hardwell.) 

Til slutt: Er det noe du vil at Norge skal vite om Andreas Moe?

– At jeg gleder meg til å komme hit og spille og møte nye mennesker. <3

Fortsetter under 

Konkurranse! Vil du vinne to billetter til konserten førstkommende lørdag 23. mai? 

Send en e-post til [email protected] med fullt navn og telefonnummer, med emne «Jäg <3 Andreas Moe». Vinneren vil bli kontaktet via e-post innen fredag. Lykke til!  

Se også: 730 leste fanfiction for Kodaline i Oslo 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer