Album fra Dr. Dre? Og kommer Straight Outta Compton på kino i Norge?

30. jul 2015 kl. 00:00
STRAIGHT OUTTA COMPTON-AKTUELLE DRE OG CUBE (UIP/PARAMOUNT)
STRAIGHT OUTTA COMPTON-AKTUELLE DRE OG CUBE (UIP/PARAMOUNT)

Ny musikk fra Dr. Dre har for lengst blitt sjelden kost etter at Detox ble kansellert. (Selv om det kom noen singler, mens de fleste andre låtene endte opp på andre prosjekter.)

Men i Power 99-snutten nedenfor fra i dag – med blant andre Ice Cube, hans 24 år gamle sønn OMG alias O’Shea Jackson Jr. (som spiller sin pappa i filmen) og regissør F. Gary Gray – så hinter Cube om en ny skive fra doktoren.

– Dre slipper et album inspirert av Compton-filmen. Han slipper noe 1. august… Det er stort, det er Dr. Dre, det er det alle har ventet på, sier Cube, som legger til at Aftermath-sjefen skal gi ut alt samme dag.

De prater om dette fra ca. 10:00 ovenfor – pussig nok dessverre uten å stille flere spørsmål om utgivelsen. Dres forrige album, 2001, kom i 1999.

Ice Cube og hans N.W.A.-kollega har produsert Straight Outta Compton, som promoteres tungt i USA før premieren 14. august.

COMPTON-BOOST I NEW YORK (UIP/PARAMOUNT)


Men hva skjer med storfilmen i kongeriket Norge?

730 har snakket med det norske kontoret til United International Pictures, som forteller at det ennå ikke er avgjort om Straight Outta Compton settes opp på kino i Norge. Foreløpig ser det lite sannsynlig ut, men hvis filmen gjør det bra i flere større territorier, så blir det kanskje norsk kinolansering. Et alternativ er en «limited» norsk lansering med noen visninger, for eksempel på Rockefeller i Oslo. Vi holder dere oppdatert straks avgjørelsen er tatt; trolig i neste uke.

Se trailerversjonen til Straight Outta Compton med intro med veteranene her:


 
Ice Cube slipper snart sitt 10. soloalbum Everythang’s Corrupt, med «Drop Girl» feat. Redfoo fra LMFAO (sønnen til Motown-grunnlegger Berry Gordy) og 2 Chainz som sjette singel.
 
Se også: N.W.A. sammen på scenen i 2015 – uten Dr. Dre (VIDEO)