Hopp til hovedinnhold
Beathoven Alawee Arkiverad Remix
Nei, ingen har tatt av seg masken. Vi tok en prat med 2 av de 3 gutta fra Beathoven og det svenske stjerneskuddet Alawee om den norske remixen av TikTok-hiten «Aktiverad».

Beathoven og Alawee til 730.no: – Det smalt i studioet

730.no tar en prat med Beathoven og Alawee 🇳🇴🇸🇪

Da det svenske stjerneskuddet Alawee slapp sin første singel «Aktiverad (Klick Klack)» gikk låten viralt på TikTok mer eller mindre over natten, selv utenfor Skandinavia.

Etter nærmere 14 millioner streams på Spotify siden slippet i september, har svensken nå teamet opp med Beathoven og lagd norsk remix.

Under Alawees første besøk i Norges hovedstad tar han turen innom kontoret til 730.no for en prat sammen med to av tre medlemmer fra Beathoven.

Hei gutter, og gratulerer med remixen! Hvordan skjedde dette samarbeidet?

Beathoven: – Nei, det var jo først Warner som kom med en forespørsel om vi ville remixe låta, og så synes vi den var dritfet. Alle møttes i Gøteborg, og så smalt det i studioet.

Alawee: – Det var kult, og det var bare en sånn vibe. Alle vibet bare skikkelig med hverandre i studio. Det var som å chille med vennene sine, skjønner du?

Beathoven: – Det var grovt studio. Det var gamle greier som Queen brukte. De og Ed Sheeran hadde blant annet brukt det. Og nå kom vi og bare lagde drittmusikk. Hahaha.

Alawee: – Det var ikke bare «Aktiverad». Vi lagde flere saker de siste ti minuttene.

Til tross for at guttene spøker med kvaliteten, forteller de dog at tilbakemeldingene de har fått har vært ganske så gode.

Se også: Eirik Tillerli aka Tirelli er mentor på Cult Camp 🔥

Hvordan har responsen vært så langt da?

Beathoven: – Vi har jo blitt litt bortskjemt med streams og plassering og sånt. Man forventer kanskje litt for mye om dagen, men det går jo bra.

Alawee: – De liker veldig godt remixen i Sverige også.

Beathoven: – De gjør det?

Alawee: – Ja, ja, ja. Altså gutta mine kom til meg og bare var sånn «Ey, den norske remixen var fet». Alle hadde hørt den finske remixen, men når de hørte den norske så var de sånn «Ey, den norske var greier».

Beathoven: – Vi har fått mye bra på det, men det er også sånn, Nina på 14 år synes kanskje ikke det er like kult. Altså, det er jo ikke en poplåt, det er hip-hop liksom. Men fra liksom hip-hop-heads osv. så har de sagt at det er nice liksom og det er jo digg å få høre det.

Beathoven: – Vi har jo planer om å switche litt image nå og gå litt mer inn den urban-stilen, så for oss så er dette en veldig fin overgang uansett hvordan det går. Men, det gikk jo bra. Det er bare vi som er strenge.

(Instagram/babybeathoven)

Jeg hørte at «Aktiverad» er den første sangen du noen gang skrev helt ferdig, Alawee. Hadde du tro på at den kunne gå viralt?

Alawee: – Da jeg skrev den ferdig så visste jeg at det her er en TikTok-låt. Så handlet det bare om hvordan jeg skulle markedsføre det, og den markedsføringen gikk så å si perfekt faktisk. Det var veldig kult å se all oppmerksomheten den fikk.

Beathoven: – Han er jævlig god på det der markedsføringsgreiene. Han vet veldig godt hva han driver med. Første gang vi var sammen og skulle lage en TikTok så var han bare sånn «Nei, nei, du må gjøre det sånn her.»

Alawee: – Hahaha.

Beathoven: – Ja, du er smart som faen, det er sikkert. Du veit hvordan det funker.

Tenker dere mye på TikTok når dere lager musikk?

Alawee: – Ja, eller når jeg lager musikk så forsikrer jeg meg om at all musikken min, uansett sjanger, så skal man kunne lage en TikTok-dans til den. Eller et eller annet man kan bruke på TikTok, om det så er en caption eller noe sånt. «Aktiverad», det er en marketing låt, ikke sant. Jeg har enda bedre musikk.

Beathoven: – Det er low key som vårt «STAY KEEG»-move, man må skape en oppmerksomhetsfanger. Hvis du skal klare deg i musikkbransjen så må man jo nesten bare gjøre det. Hvordan skal du ellers promotere musikken din? Skal man ha en reklame på TV? Det er jo ingen som ser på det lengre. Det er liksom på TikTok at det skjer da og det er et sted hvor folk henger minst to timer om dagen liksom.

Beathoven: – Når vi lager musikk så sitter vi jo ikke å skriver bars og sånt for å få det til å funke på TikTok. Men, det er mange ganger hvor vi er sånn «Ok, det her hadde funka bra på TikTok». Når låta er ferdig så bruker vi å se etter en løsning på en trend eller noe som vi ser kan fungere bra der. Da hører vi gjennom hele sangen og analyserer og finner den beste delen som kan plukkes opp på TikTok.

Se også: Omar Rudberg om Victoria Nadine: – Jeg stalket henne overalt

Alawee, foruten om disse gutta her, har du noen norske favorittartister?

Alawee: – Favoritter? Jonas Benyoub.

Beathoven: – Ouff.

Alawee: – Rambow fucker jeg med også. Jeg hørte en artist i dag, hva het han igjen? Britz! Britz is hard. Han er veldig dyktig og fet. Jeg hørte en låt av han i dag, han var veldig, veldig fet.

Dere nevnte at «Aktiverad» ikke var det eneste dere lagde i studio. Kommer vi til å høre noen flere samarbeid fra dere i fremtiden da?

Alawee: – 100 %.

Beathoven: – Hundre, hundre hundre. Vi jobba med litt flere saker, men man må time det da.

Alawee: – Ikke i 2022!

Beathoven: – Nei, nå er det jul vet du, så vi kan ikke slippe det nå.

Hva er planene deres fremover da?

Alawee: – Jeg skal ikke slippe mer i år, men i januar kommer det til å komme en bra låt.

Beathoven: – Han viste oss den neste sangen hans i går og den smeller. Vi kommer med siste låt for 2022 den 25. november som vi har begynt å tease på TikTok allerede. «Peis» heter den. Etter det blir det bare juleferie. Nå er det jul vet du, man kan ikke drive å slippe masse nå.

Så det blir altså ikke noe julelåt?

Beathoven: – Nei, hahaha. Vi gir oss ikke ut for å være baddies.ofcl, her. Hahaha.

Se også: Love Actually møter Hjem til jul? Dette er den nye juleserien fra Netflix 🇳🇴

Nyeste saker fra 730.no

Les mer