Hopp til hovedinnhold
To blide godsnuter: Happy og Alan Walker (Instagram)

Alan Walker når streaming-milepæl

Gratulerer til Alan Olav Walker som har nådd nok en vidunderlig milepæl.

Bergenserens offisielle debutsingel «Faded» er den 27. mest avspilte på Spotify gjennom tidene – og den 27. til å nå milliard-status.

I dag kan Fana-gutten feire at låten har 1 000 482 673 Spotify-streams.

En skulle kanskje tro Årets Spellemann var første nordmann til milliarden, men Seeb har imponerende nok klart det før. Duoens remix av Mike Posners «I Took A Pill In Ibiza» er den 14. mest streamede låten på Spotify med 1,123 milliarder avspillinger.

Alan Walker – som fortsatt bare er 21 år gammel – blir den første norske artisten i milliard-klubben med en originallåt.

Og som at ikke dét var nok; 

«Faded» er faktisk ikke størst på Spotify.

Apple Music og Tidal holder sine tall skjult, men på YouTube har den offisielle musikkvideoen 2,3 milliarder avspillinger.

«Fade», instrumental-låten som «Faded» er basert på, har nesten 400 millioner på YouTube og 100 mill på Spotify. Alan Walker var 16 år da han ga den ut via NoCopyrightSounds på YouTube.

Da «Fade» noen år senere ble til «Faded» steppet stortalentet Iselin Solheim inn som vokalist. Jesper Borgen og Mood Melodies har co-produsert, førstnevnte har også vært med å skrive låten sammen med Anders Froen og manager Gunnar «Gest» Greve.

Ønskereprise:

Låten er også Norges mest streamede gjennom tidene på Spotify.

Hva er større enn «Faded»? Resten av topplisten bør ikke overraske mye.

Spotifys aller mest populære låt er Ed Sheeran – «Shape of You», som har over 2,1 milliarder streams.

Ed Sheeran og Justin Bieber har fire låter hver på milliard-listen. The Chainsmokers og Drake har to hver. Sjekk ut hele topplisten her.

Neste nordmann som når millioner blir sannsynligvis Kyrre Gørvell-Dahll. Selena Gomez-samarbeidet «It Ain’t Me» har 842 millioner Spotify-spins.

Gratulerer med livet til begge to.

Se også: Alan Walker har jobbet med store navn – men en suveren kvinne står fortsatt på ønskelisten

Nyeste saker fra 730.no

Les mer