Hopp til hovedinnhold
Lær mer om den karibiske stjernen Au/Ra (Sony)

Au/Ra x 730.no: – Alan Walker er en kosebamse

730.no møtte det karibiske stjerneskuddet for å snakke om samarbeidet med Alan Walker og hennes creepy videoer.

Jamie Lou Stenzel alias Au/Ra er ennå ikke myndig, men hun har allerede rukket å skape et navn for seg selv.

17-åringen fra Karibien tok artistnavnet sitt fra en Ringenes Herre-fanfiction karakter. Hun innrømmer at hun egentlig gjerne skulle hete Aurora, men at en viss norsk popstjerne kom henne i forkjøpet 🙂

Fun fact: Sangfuglen vokste opp på Ibiza – kanskje det er der EDM-kjærligheten vokste frem?

Begge foreldrene hennes er musikere, og Au/Ra har alltid ønsket å følge i deres fotspor. Til tross for at foreldrene var skeptiske da de vet at artister stort sett ikke lykkes i musikkbransjen.

I 2018 ga hun ut låten «Panic Room» som har streamet over 55 millioner ganger. Her til lands er Jamie kanskje mest kjent som vokalen på Fanas egen Alan Walkers «Darkside».

Stjerneskuddet traff 730.no. Les intervjuet nedenfor!

Velkommen til Oslo! Hva synes du om byen?

– Takk! Så hyggelig å være her – spesielt akkurat nå som det snør. Det er det motsatte av det jeg er vant til. Jeg får skikkelig julestemning. Jeg er en ordentlig julenerd. Jeg er vant til karibisk jul så det er ikke akkurat så julete… Men vi lager sandmenn! ☃️

Du slapp nylig «Ghost» med Alan Walker. Hvordan jobbet du med denne låten?

– Jeg hadde den på harddriven min i to år! Jeg trodde ikke jeg kom til å få gitt den ut. Men låten betyr mye for meg. Jeg skrev den da jeg dro hjemmefra for første gang. Det føltes så ensomt. Og jeg tror vi alle kan føle litt på det, å være ensomme og ikke ha noen tilhørighet.

Se på drømmeduoen:

(Instagram/heyitsau_ra)

Dette er ikke første gangen du og Alan jobber sammen…

Nei, vi har samarbeidet før. Mange av The Walkers [Alans fans] og The Greenbeans [Au/Ras fans] har lengtet etter et nytt samarbeid. Vi trodde ikke vi skulle få til ett til. Det er jo veldig sjeldent at artister samarbeider mer enn en gang. Men heldigvis fikk vi det til.

Dere er en ganske dødelig kombo!

Takk! Alan er helt nyyyydelig, jeg elsker å jobbe med han.

Så han er ikke litt skummel med den masken?

Åh herreguuud, han er ikke skummel i det hele tatt. Han er som en kosebamse! Når vi henger bruker han jo ikke den masken…

(Instagram/heyitsau_ra)

Men det er ikke bare samarbeid med kosebamsen Alan du har gjort. Hva vil du si om din nye låt «Stay Happy»?

Jeg føler at jeg alltid gjennomgår noe – kanskje det er tenåringsangst. Jeg elsker å drøfte det jeg går igjennom på en metaforisk måte. Alle går jo gjennom ting, og «Stay Happy» er slik låt som tar for seg følelser. Den handler litt om å være hverken glad eller trist. Jeg stiller meg spørrende til lykke og hva det egentlig innebærer.

Du synger at «me and all my friends are sad», er det sant?

Jeg mener.. Litt? Det er nesten sarkastisk da. Mange av tekstene mine har en del sarkasme i seg. Men jeg føler at alle egentlig er litt triste.

Videoen til låten er ganske trippy. Var det du som fant på ideene?

Ja, jeg er en kontrollfreak når det kommer til alle musikkvideoene mine. Jeg involvert i alle stegene. Her jobbet jeg og manageren min sammen på denne. Vi satt og fant på ting på telefon.

Hva var det morsomste å filme?

Alle videoene mine er ganske seriøse, men «Stay Happy» var spennende fordi den er litt mer meg enn en karakter. Det er mange ganger hvor jeg har tatt ett steg tilbake og tenkt: Hva er det jeg gjør? Jeg mener, jeg har skrelt min egen hud av. Jeg har vært i en tank full av klissete væske. Det er så rart, men så bra. Jeg elsker det!

(Instagram/heyitsau_ra)

Det grønne håret ditt er jo en stor del av artist-identiteten din. Hvilken annen farge ville du hatt på det hvis du måtte bytte?

Åååh… Det er et vanskelig spørsmål! Jeg vet ikke Jeg har tenkt på det. Kanskje en annen kald farge? Eller en enda mer intens grønnfarge.

Apropos grønn… Du har delt ganske mye om klimastreikene. Er det en hjertesak for det?

Ja, definitivt! Jeg har opplevd mange av de direkte konsekvensene av klimaendring allerede. Når man bor på Antigua er man gjennom ganske mye ekstreme værsituasjoner. Alle orkanene som har herjet nylig viser tydelig at det [klimaendringer] skjer. Det er veldig skummelt og trist. Det blir vanskelig å bygge opp igjen etter at sånt skjer. Jeg mener virkelig at vi må gjøre noe. Dette kommer ikke til å fikse seg selv! Det er en skummel situasjon, men jeg tror at gjennom sosiale medier og teknologi så kan vi i hvertfall spre budskapet og informasjon om problematikken.

Karibisk myggestikk i pannen (Instagram/heyitsau_ra)

Har skjer fremover?

Jeg skal nå til Stockholm for å skrive sanger, og etter det drar jeg nok tilbake til London for å jobbe med mer musikk. Kanskje filme noe…

Flere creepy videoer?

Ja, alltid flere skumle videoer. Man kan alltid lage mer!

Les også: FREDAGSFJAS med Alan Walker

Nyeste saker fra 730.no

Les mer