Hopp til hovedinnhold
Happy og Alan Walker (Instagram)

Alan Walker x 730: Hvem har det vært mest stas å møte?

Blir han kåret til Årets Spellemann?

Flere av ekspertene 730 spurte har troen, men bergenseren blir trolig ikke veldig lei seg om han ikke hedres under prisutdelingen – i en alder av 21 har han klart å bli ikke bare en av Norges, men også en av verdens mest elskede artister. Ikke verst for en sjenert gutt fra Fana.

Etter flere monsterhits enn vi orker å ramse opp er Alan Olav nå aktuell med den nye bangeren «On My Way».

På «On My Way» har godsnuten med seg den internasjonale duoen Sabrina Carpenter (Pennsylvania/Los Angeles) og Farruko (Puerto Rico).

Begge er stjerner i hvert sitt marked – Sabrina (19) har gjort stor suksess via Disney Channel, mens latino-favoritten Farruko (27) har jobbet med artister som Bad Bunny, Fetty Wap, Sean Paul og J. Balvin.

Musikkvideoen til «On My Way» har fått 33 millioner visninger i løpet av syv dager. Rimelig koko opplegg.

Vi tok en prat med Alan i forbindelse med slippet – les intervjuet nedenfor!

Hei Alan! Gratulerer med råflott ny singel. Her teamer du opp med to store, globale navn. Hva liker du aller best med Sabrina og Farruko?

– Tusen takk! Det er gøy å kunne få med både Sabrina og Farruko på denne, begge er jo superstjerner! Og ikke minst er det helt nytt for meg å ha en låt med spansk vokal, det er uvant! Spent på hvordan fansen reagerer. Og så håper jeg vi får spilt låten live sammen snart!

Det håper vi også! «On My Way» skiller seg litt fra låtene vi har hørt fra deg tidligere. Hvordan var prosessen med å lage den?

– Ja, jeg syns det det er kult å kunne prøve litt forskjellig, samtidig som jeg fortsatt kan bevare elementer fra mitt eget sound. Når det gjelder prosessen med OMW, så gikk det over litt lengre tid. Jeg fikk først demoen en gang i fjor og syns at det var en kul topline! Først var planen at låten skulle være med på albumet mitt, men vi bestemte oss for å vente, og heller slippe den som en singel. Så har jeg jobbet fram og tilbake med teamet mens jeg har vært på turné, og fikk også med Sabrina og Farruko etter hvert.

Du kan trolig jobbe med (nesten) hvem du vil. Er det noen vokalister som fortsatt står høyt på ønskelisten?

– Å gjøre noe med Sia hadde vært veldig gøy!

Deeet vil vi høre! Jobben din gjør at du møter mange spennende mennesker. Rent personlig, hvem har det vært aller mest stas å treffe?

– Første gang jeg møtte Tiësto var veldig stas, fordi det er en jeg har sett opp til. Jeg møtte han første gang backstage på Verftet, cirka 1 måned etter at jeg slapp «Faded». I tillegg fikk jeg møte Kong Harald og Dronning Sonja i fjor, det tror jeg var ekstra spesielt for både meg og familien min.

Godt svar. Men du, musikkproduksjon, reise og konserter opptar store deler av tiden din. Hva liker du å gjøre når du har et ledig øyeblikk?

– Jeg reiser såpass mye på grunn av jobb, så når jeg først har fri så liker jeg egentlig å være hjemme og være med familie og venner.

Hvis du kunne fått ett stort ønske oppfylt i 2019, hva hadde det vært?

– Godt spørsmål! Jeg har egentlig aldri tenkt ordentlig på det, men det hadde vært gøy å få treffe en av mine inspirasjonskilder. Hans Zimmer, kanskje! Til bursdagen min i fjor så fikk jeg faktisk en signert note sheet av hans låt «Time» i presang fra YouTube, som jeg jobber tett med. Det er en av mine favorittlåter, så det var en av de kuleste gavene jeg har fått!

Se også: Alan Walker hos Jimmy Fallon

Nyeste saker fra 730.no

Les mer