Hopp til hovedinnhold

Sitter du med en frisørdrøm i magen? Slik er det å studere hos Adam og Eva Skole og Akademi

– Søk Adam og Eva! DO IT! Det er det beste vi har gjort, forteller to studenter til 730.no. 

Vi møter to ivrige studenter i lyse, store lokaler sentralt på Grønland. Cornelia og Johnny turte å satse på drømmen. Nå går de på Adam og Eva Skole og Akademi, som er Norges eldste private frisørskole. 

Cornelia og Johnny mener man får både en givende og kreativ utdanning her. 

– Det er et intensivt studie, men det er helt klart en bra ting for vi lærer enormt mye på kort tid, forteller Johnny. 

Cornelia er enig, og legger til at det til tross for høy intensitet er veldig morsomme dager og at skolen har gjort læringsprosessen gøy. Ja, de mener rett og slett at det er et privilegium å få lov til å gjøre så mye gøy mens man sitter på skolebenken.

Skolen er anerkjent innenfor frisørfaget, og etter kun seks måneder skal man rett ut i betalt læretid i salong. I løpet av den tiden de studerer skal de lære alt fra klipp, farge og føn til service og kommunikasjon, bedriftsøkonomi og faghistorie. 

Mot slutten av utdanningen gjennomføres det en semesteroppgave med avgangsvisning. Her får elevene vist frem det de har lært i tiden på skolen, og muligheten til å fremme sin individuelle kreativitet. 

– Det mest spennende hittil har vært å lære teknikker, og deretter få prøve det på dukker. Vi har allerede fått klippet mye, og det har vært veldig gøy, sier Johnny. 

Cornelia påpeker at det i starten var mye fagtermenelogi man måtte sette seg inn i og som var litt vanskelig. 

– Men det har vært spennende å skjønne og bruke de i praksis. Jeg gleder meg mest til vi skal lære å farge hår, legger hun til. 

Adam og Eva Skole og Akademi har vunnet flere internasjonale priser for beste private frisørskole og akademi. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen. 

Den har opptak to ganger i året, og det er alltid mange søkere. 

Både Cornelia og Johnny drømmer om å bli superflinke frisører. 

– Gjennom Adam og Evas Skole og Akademi virker det absolutt som en mulighet!

Lokalene er store og klasserommene deres består av et auditorium for teori, og praksisrom med fasiliteter for hårvask, klipp, føn og farging. Det er i disse rommene studentene øver seg på dukker gjennom hele studiet. 

– Jeg var lenge på let etter den beste frisørskolen, og Adam og Eva dukket alltid opp når jeg søkte, forteller Cornelia. 

– En venninne av meg trengte en herremodell for svenneprøven sin, så hun brukte håret mitt. Jeg sa ja til det fordi jeg var interessert i å se hvordan svenneprøven var, og hvordan Adam og Eva Skole og Akademi var. Hun anbefalte meg å søke her hvis jeg skulle gå frisørutdanning. Jeg er veldig glad for at jeg hørte på henne, sier Johnny.

Som Norges eldste frisørskole har skolen blitt velkjent i hele landet – og får god omtale fra gamle studenter. 

– Jeg kjenner veldig mange som har gått her, og de har vært veldig fornøyde. I tillegg er moren min makeupartist og frisør, og hun mente dette var den beste skolen og ønsket at jeg skulle gå her, legger Cornelia til. 

På spørsmål om hva de vil si til de som vurderer å ta frisørutdanning her, svarer begge unisont: 

– Søk Adam og Eva! DO IT! Det er det beste vi har gjort. 

Hele kurset koster 85 000 kroner, og dekker alt av utstyr og skolemateriell. Skolen er 100 % støtte av Statens Lånekasse. Det kreves ingen erfaring for å komme inn, men av formell utdanning kreves det at grunnskolen er gjennomført.

Når du har sendt inn din søknad, vil Adam og Eva Skole og Akademi ta kontakt med deg for et intervju. De er spesielt opptatt av din motivasjon for faget og dine mål.

Det er et stort behov for frisører i Norge i dag, inkludert lærlinger. Derfor trenger man ikke å bekymre seg for å ende opp som arbeidsløs etter endt studie. Fullført utdanning hos Adam og Eva Skole og Akademi har høy status hos salonger og med et stort nettverk, er veien kort fra læreplass til senere fast jobb. 

Har du en frisørdrøm i deg, gjør som Cornelia og Johnny og søk Adam og Eva i dag!

Søknadsskjema finner du her!

Les mer

Nyeste saker fra 730.no