Hopp til hovedinnhold
2022 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals
Academy Awards 2022: Will Smith med sin første Oscar-pris på Vanity Fair-festen til Radhika Jones på Wallis Annenberg Center for the Performing Arts i Beverly Hills (Lionel Hahn/Getty)

Academy Awards sier at Will Smith nektet å forlate Oscar-showet

Academy of Motion Picture Arts and Sciences uttaler seg – igjen.


OPPDATERT 2: Kildene til CNN sier at Will Smiths publiscist fikk «bestemt beskjed» om at skuespilleren måtte forlate salen. Andre hevder at dette ikke stemmer.

OPPDATERT: Chris Rock gir offentlig lyd fra seg for første gang siden Oscar-utdelingen. Under et stand-up-show i Boston natt til torsdag åpner han med… – Så, hvordan var helgen deres? 💀 – Jeg har ikke mye å si om det. Jeg bearbeider fortsatt det som skjedde. Etterhvert skal jeg snakke om det… Og det vil bli seriøst – og morsomt, sier han til publikumet.


Arrangøren av Academy Awards kommer med sin tredje pressemelding i kjølvannet av den mest skandaløse kvelden for Oscars noensinne.

Will Smith klappet til Chris Rock under komikerens korte roast-rutine, før utdelingen av prisen for den beste dokumentarfilmen.

(Oscar-statuetten gikk til Questlove fra The Roots og hans Summer of Soul, om Harlem Cultural Festival i 1969. Noe omtrent ingen fikk med seg i salen – eller i etterkant.)

Det har blitt mye kritikk mot Academy of Motion Picture Arts and Sciences fordi de lot Will sitte i salen, som om ingenting hadde skjedd.

Onsdag natt forteller de dog at dette var ikke deres ønske, skriver Los Angeles Times.

Academy sier at de ba filmstjernen om å forlate salen, men tar også selvkritikk.

Dette til tross for at han – som ventet – skulle vinne sin første Oscar for King Richard. Noe han gjorde. Men akademiet forteller altså at Will Smith nektet å gå ut av rommet.

«Ting utspant seg på en måte vi ikke kunne ha forutsett», skriver akademiet. «Mens vi ønsker å presisere at Mr. Smith ble bedt om å forlate seremonien og nektet, vi erkjenner også at vi kunne ha håndtert situasjonen annerledes.»

Styret skal møtes 18. april og avgjøre hva som blir konsekvensene. Det utelukkes ikke at Will Smith kan miste prisen. De sier også unnskyld til Chris Rock for at han ble slått under Oscar-showet. Akademiet takker komikeren, som til tross for å bli slått under direktesendingen, fullfører oppgaven med glans.

De indikerer at Will Smith ødela festkvelden.

«Mr. Smiths handlinger på den 94. Oscar-utdelingen var dypt sjokkerende og traumatisk å være vitne til personlig og på TV. Mr. Rock, vi beklager til deg for det du opplevde på scenen vår og takker deg for din elastisitet i det øyeblikket. Vi beklager også til våre nominerte, gjester og seere for det som skjedde under det som skulle ha vært en festlig feiring.»

Les pressemeldingen fra Academy of Motion Picture Arts and Sciences nedenfor.

I reklamepausen rett etter at Will Smith klabber til Chris Rock, gråter Will i salen og trøstes av Denzel Washington og sin PR-ansvarlige.

Han gråter også under takketalen etter at å ha vunnet prisen for årets beste skuespiller – 15 minutter etter at han slår Chris.

– I denne bransjen må du kunne ha folk som ikke respekterer deg, og du må smile, og du må late som om det er okay, sier Will.

Han drar inn faren til Serena og Venus Williams, som han spiller i filmen (som handler om Richard).

– Jeg ønsker å være et redskap for kjærlighet… Kunst imiterer livet. Jeg ser ut som den gale faren, akkurat som de sa om Richard Williams.

Senere på kvelden virker 53-åringen å være i veldig godt humør.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Etterpå sier Will Smith unnskyld til Venus, Serena og Richard Williams

PS: I helgen er det Grammy Awards. (For anledningen i Las Vegas.) Kanskje for tidlig – men idéen nedenfor er dårlig…

Mange antar at Will og Jada fortsatt er sinte på Chris Rock for vitsene han tok om dem under sin Hollywood-roast som Oscar-vert i 2016: Se utdrag

Zoe Kravitz sier sin mening om hva som skjedde, og blir dratt på Twitter for noe hun sa for 10 år siden: Les mer

Les mer